młodszypilotamatormodelarz Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 Witam, Jak to jest - spadł śnieg - przyleciał Ratrak, rozpakowałem, złożyłem, uruchomiłem i ........śnieg stopniał .... ech.... czekam na opady abym mógł coś pojeździć - pozgarniać Zobaczcie: Nowy Wielofunkcyjny Ratrak RC (NOWA WERSJA FR). Świetna zabawa. Fajne wrażenia :-) Rozpakowanie - Montaż - Parametry - Pierwsza jazda stołowa
Pietuh Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 U nas w Polsce model prawie nieznany, ale reszta świata bawi się tym modelem, jest nawet forum poświęcone tej zabawce i jest tam mnóstwo ciekawych i zwariowanych pomysłów http://s1.zetaboards.com/RCsnowcats/index/. Na swoim mam założone FPV i odśnieżam podwórko siedząc w domu przy kawce bo odbiornik podłączam do telewizora, przy nabraniu wprawy i suchym śniegu idzie mi to prawie równie szybko jak łapami. Zasilam Lionem 6A własnej produkcji.
krankor Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Ratraki są fajne! Szczególnie tak dopracowane. Przerabiałem swego czasu zabawkowego ( i przez to znacznie słabszego) ratrak Dickie wstawiając zespoły napędowe z HengLongów, oddzielne regulatory i zwykła aparatura RC. No i oczywiście oświetlenie obrysowe i drogowe Załatwił go (tymczasowo) piasek wycierający plastykowe ośki koła napinającego, przez co spadają gąsienice. Trzeba by jeszcze trochę poprzerabiać. Chyba widziałeś go w ruchu Artur w Narewce albo i w Skarżysku. Kyosho Blizzard to przy nim pełna profeska. Łożyska zamknięte i takie tam. Faaaaajna konstrukcja.
f-150 Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Moim nie da się odśnieżać .Napęd to Mamba Monster .
młodszypilotamatormodelarz Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Opublikowano 15 Marca 2016 Ratraki są fajne! Szczególnie tak dopracowane. Przerabiałem swego czasu zabawkowego ( i przez to znacznie słabszego) ratrak Dickie wstawiając zespoły napędowe z HengLongów, oddzielne regulatory i zwykła aparatura RC. No i oczywiście oświetlenie obrysowe i drogowe Załatwił go (tymczasowo) piasek wycierający plastykowe ośki koła napinającego, przez co spadają gąsienice. Trzeba by jeszcze trochę poprzerabiać. Chyba widziałeś go w ruchu Artur w Narewce albo i w Skarżysku. Kyosho Blizzard to przy nim pełna profeska. Łożyska zamknięte i takie tam. Faaaaajna konstrukcja. Dzięki Grześ, ostatnio to konstruowałeś wodnosamolot ale Twojego ratraczka kurde nie zaobserwowałem, może za bardzo skupiłem się na czołgach chłopaków ... ech :-) Moim nie da się odśnieżać .Napęd to Mamba Monster . DSCF1053.JPG Wojtek super ratrak wyścigowy ale zapytam się kolokwialnie: ile wyciąga? U nas w Polsce model prawie nieznany, ale reszta świata bawi się tym modelem, jest nawet forum poświęcone tej zabawce i jest tam mnóstwo ciekawych i zwariowanych pomysłów http://s1.zetaboards.com/RCsnowcats/index/. Na swoim mam założone FPV i odśnieżam podwórko siedząc w domu przy kawce bo odbiornik podłączam do telewizora, przy nabraniu wprawy i suchym śniegu idzie mi to prawie równie szybko jak łapami. Zasilam Lionem 6A własnej produkcji. Przemek, masz racje, w Polsce jakoś nie bardzo widać ratraków, no chyba, że duże w górach, zainteresowałem się bardziej oglądając filmiki na YT i postanowiłem go mieć, fajna sprawa tylko ........ czekam na śnieg .... a tu nima.....i nima....
Pietuh Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Co prawda odśnieżałem tylko 2 dni bo natura sama odśnieżyła, ale kombinuję założyć mu grabie do zgrabiania trawy latem
młodszypilotamatormodelarz Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Opublikowano 16 Marca 2016 Co prawda odśnieżałem tylko 2 dni bo natura sama odśnieżyła, ale kombinuję założyć mu grabie do zgrabiania trawy latem ha ha ha - Przemek - dobree - jak założysz mu grabie to daj cynk jak to zrobiłeś - będę Cię naaaśladował
Pietuh Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Myślę zrobić coś na wzór tego http://www.ebay.pl/itm/BLW3-Kyosho-Shovel-Unit-Set-for-Blizzard-SR-/351663869274?hash=item51e0cccd5a:g:5x4AAOSwQYZW0S2a
Rekomendowane odpowiedzi