mikrus193 Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 no jezeli kupujesz panele za 5zł to tak to tam jest papier kiedyś tak sie meble z płyty wiórowej kupowało i wciskali kit ludziom ze to laminat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 To ma być Sidolux do nabłyszczania - taki: (Rozwiązuje to też problem zawartości drewna w panelach podłogowych, bo jest jak widać i do drewna i do paneli ) Ogólne Sidolux produkuje fajną chemię modelarską, np. to: Jest świetne do czyszczenia aerografu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Przetestuje ten cudowny produkt , plus taki że koszty zakupu można podciągnąć pod budżet domowy jako środek czystości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Na Cleanlux uwaga! Nie zalewamy aero i nie zostawiamy, bo potrafi wyżreć chrom! Poza tym jest o.k. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Tak z ciekawości .Ten sidolux, to jak nakładamy ,? pędzlem czy aerografem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 I do tego Sidoluxu farba się czepia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 A czemu miałaby się nie czepiać? To jest po prostu bezbarwny, błyszczący lakier akrylowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Dzisiaj polatałem Slowlym i strasznie fajnie było. Niby nic a daje tyle radości , Moje błotniki dodały mu uroku, ale mam wrażenie jakby miały tendencję do ,,ciągnięcia,, modelu w dół po wyłączeniu silnika. Trzeba się pilnować . Jest i dobra strona tego gadżetu, otóż wolniej lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwolsza Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 No super, że oblatany. U mnie jak nie wieje, to pada, a jak jest dobrze to siedzę w pracy a potem jest już ciemno. Od wczoraj czeka gotowy na oblot. Fotki poniżej, dojdzie jeszcze kalkomania z napisem Slowly 2 i ślimak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Na filmie ma być odśpiewana Marsylianka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 No piękny ,i jak z malowaniem podkładów ? Niszczy je czy nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwolsza Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Będzie odpowiedni podkład muzyczny. Grzegorz ta farba nie zjada podkładów (RC STYRO). Zresztą skrzydło to mix farby o której pisałem i zwykłego białego akrylu do ścian nakładanego wałeczkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Kurde male i drogie te farbki , ciekawe czy ktoś malował podkłady taką http://allegro.pl/farba-lakier-spray-eco-do-styropianu-akrylowy-400m-i5904874910.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Malowałem swojego Corsaira tymi sprayami. Jak nie przeszkadza Ci, że po kilku tygodniach jeszcze się do powłoki lekko wszystko klei, to kupuj. Tylko nie w markecie,a w sklepie z farbami. Zapłacisz 18-20, a nie 26-28PLN. Dobrze wymieszaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Paweł strasznie ładnie Ci wyszedł. Jak oblatasz to trzeba będzie rozegrać te zawody w ,,sprincie na 50m,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwolsza Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Paweł strasznie ładnie Ci wyszedł. Jak oblatasz to trzeba będzie rozegrać te zawody w ,,sprincie na 50m,, Nie ma problemu. Ale mój najcięższy, wyszedł ok 252 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Dopakowałem slowlyeya :-P dołożyłem wyłącznik, miernik lipoli i waga do lotu wyszła 230 gram. Piękna pogoda była dzisiaj więc myślę sobie, oblatam. Sporo dzisiaj zajęć miałem więc dopiero o 18 dojechałem więc mój drugi w życiu samodzielny lot odbył się prawie po ciemku. Po starcie okazało się, że ciągnie go strasznie lewo. Nie mam doswiadczenia i nie wiem co jest przyczyną. Leciał prosto jak drążek steru był wychylony ponad 50% w prawo, a wtedy ster już był mocno wychylony więc coś jest nie tak. Lot był bardzo ciekawy :-P slowley idzie pionowo w górę, poniżej 50% gazu więc silnik dałem za duży :-P. Przy próbie lądowania, nie dałem rady go wypoziomowac i poszedł ostro na lewe skrzydło, co poskutkowalo jego połamaniem. Urwałem też koła. Ale to już inna historia ;-) Odpuszczę sobie te obloty moimi pięknymi samolocikami i zreanimuje trenerka od Wacka. On wydaje się niezniszczalny :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Szkoda że Ci się połamał ale tak to czasem jest. Dobrze wkleiłeś ster kierunku w osi kadłuba bo tam jest taki duży że niewielka odchyłka i może go ,,ściągać,,. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Jest idealnie w osi a to ściąganie jest bardzo mocne. Może krzywo uszy zrobiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Możliwe że krzywo, mimo że był do tego szablon ja położyłem skrzydło na blacie i mierzyłem do górnej końcówki każdego ucha żebym miał pewność że będzie ok. I mialem różnice chyba z 1cm pomiędzy nimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi