Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no jezeli kupujesz panele za 5zł to tak to tam jest papier kiedyś tak sie meble z płyty wiórowej kupowało i wciskali kit ludziom ze to laminat

Opublikowano

To ma być Sidolux do nabłyszczania - taki:

f7b04a4d_big.jpg

(Rozwiązuje to też problem zawartości drewna w panelach podłogowych, bo jest jak widać i do drewna i do paneli ;))

Ogólne Sidolux produkuje fajną chemię modelarską, np. to:

af7d745f_big.jpg

Jest świetne do czyszczenia aerografu.

Opublikowano

Dzisiaj polatałem Slowlym i strasznie fajnie było. Niby nic a daje tyle radości :D,

Moje błotniki dodały mu uroku, ale mam wrażenie jakby miały tendencję do ,,ciągnięcia,, modelu w dół po wyłączeniu silnika. Trzeba się pilnować ;).

Jest i dobra strona tego gadżetu, otóż wolniej lata :)

Opublikowano

No super, że oblatany. U mnie jak nie wieje, to pada, a jak jest dobrze to siedzę w pracy a potem jest już ciemno. Od wczoraj czeka gotowy na oblot. Fotki poniżej, dojdzie jeszcze kalkomania z napisem Slowly 2 i ślimak  :)

post-17396-0-85652500-1458042868_thumb.jpg

post-17396-0-90715400-1458042882_thumb.jpg

Opublikowano

Będzie odpowiedni podkład muzyczny. Grzegorz ta farba nie zjada podkładów (RC STYRO). Zresztą skrzydło to mix farby o której pisałem i zwykłego białego akrylu do ścian nakładanego wałeczkiem.

Opublikowano

Malowałem swojego Corsaira tymi sprayami. Jak nie przeszkadza Ci, że po kilku tygodniach jeszcze się do powłoki lekko wszystko klei, to kupuj. Tylko nie w markecie,a w sklepie z farbami. Zapłacisz 18-20, a nie 26-28PLN. Dobrze wymieszaj.

Opublikowano

Paweł strasznie ładnie Ci wyszedł. Jak oblatasz to trzeba będzie rozegrać te zawody w ,,sprincie na 50m,,  ;)

Nie ma problemu. Ale mój najcięższy, wyszedł ok 252 gram.

Opublikowano

Dopakowałem slowlyeya :-P dołożyłem wyłącznik, miernik lipoli i waga do lotu wyszła 230 gram.

Piękna pogoda była dzisiaj więc myślę sobie, oblatam.

Sporo dzisiaj zajęć miałem więc dopiero o 18 dojechałem więc mój drugi w życiu samodzielny lot odbył się prawie po ciemku.

Po starcie okazało się, że ciągnie go strasznie lewo. Nie mam doswiadczenia i nie wiem co jest przyczyną. Leciał prosto jak drążek steru był wychylony ponad 50% w prawo, a wtedy ster już był mocno wychylony więc coś jest nie tak.

Lot był bardzo ciekawy :-P slowley idzie pionowo w górę, poniżej 50% gazu więc silnik dałem za duży :-P.

Przy próbie lądowania, nie dałem rady go wypoziomowac i poszedł ostro na lewe skrzydło, co poskutkowalo jego połamaniem. Urwałem też koła. Ale to już inna historia ;-)

Odpuszczę sobie te obloty moimi pięknymi samolocikami i zreanimuje trenerka od Wacka. On wydaje się niezniszczalny :-)

Opublikowano

Szkoda że Ci się połamał ale tak to czasem jest. Dobrze wkleiłeś ster kierunku w osi kadłuba bo tam jest taki duży że niewielka odchyłka i może go ,,ściągać,,.

Opublikowano

Możliwe że krzywo, mimo że był do tego szablon ja położyłem skrzydło na blacie i mierzyłem do górnej końcówki każdego ucha żebym miał pewność że będzie ok. I mialem różnice chyba z 1cm pomiędzy nimi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.