pjk11 Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Witam Bardzo spodobał mi się ten modelik i chce go zbudować. Mam już materiał i plany. Mam pytanie na temat wyposażenia. Posiadam takie graty: Silniczki Bm2410-9 i 2410-9T-4Y Smigla GWS EP1047 i EP1060 Regulatory MAG8 18A i Redox 30A Bateria Gens 2S 450 mAh Czy moglbym tych rzeczy uzyc w Slowly? PS. Jak najlepiej mocowac te smigla na osiach silników? Waly 3mm nagwintowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Spokojnie wystarczy to co masz im lżejsze tym lepsze. Śmigło można w Slowlym założyć na stałe bo silnik jest dość wysoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 21 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Nic tutaj ostatnio się nie dzieje wiec dodaje kilka zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Zastój w temacie jakiś długi , a my dalej śmigamy A tutaj ,,pas startowy,, 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Z taki pasem startowym to możesz startować w locie! :-) Co się stało ze skrzydłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Skrzydło nie wytrzymało kilku pętli po kolei, ale lądowanie bez jednego ucha jest jak najbardziej możliwe Filmik z ,,krótkich pasów startowych,, wkleję później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pielaszkiewicz Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Hej. Odświeżam temat po oblocie mojej Żony Slowly'ego Bardzo fajny model, po kraksie TOTO-0 jest to mój drugi RC i bardzo się cieszę z wyboru. Model zbudowałem z depronu 3mm (całość za wyjątkiem kół). Silnik 24g Turingy SK3 900mAh LiPol 2S 2serwa cyfrowe Bluebirda odbiornik 4ch waga do lotu 227 gram 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Odświeżam temat po oblocie mojej Żony Slowly'ego Hmmm... . Aha ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pielaszkiewicz Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 To jeszcze nudny film z oblotu Dzieci płaczą, Żona komentuje.... mąż się bawi https://www.youtube.com/watch?v=nZrrIntuTHI 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Dzieci płaczą, Żona komentuje.... mąż się bawi No brawo dla Taty ! Może podlatuj częściej bliżej tego stereo pojazdu, tym podobno można zainfekować . Właśnie ja tak chyba miałem . Rękawek profi, w następnym filmiku będzie już pewnie wieża KRL . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Podczas powrotu z imprezy Sylwestrowej tak gdzieś około godziny 0:40 postanowiłem otworzyć sezon 2017. Było ciemno, zimno bo gdzieś koło -12*C ale Slowly dał rade... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 To raczej była godzina 0:40? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 A tak pokazuje wskazówkowy zegarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Łukasz dobry jesteś ... -12 ,po nocy ,po pijoku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Grzesiu gdzie tam po pijoku ????... Był film, ale kamerzysta źle trzymał telefon bo miało być widać obiekt świecącolatający a wyszła twarz operatora i kto tu był pijany ????... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSta Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Witam, pozwolę sobie zaprezentować mojego "dopierocopowstałego" Slowlyego Pozwoliłem sobie dorobić lotki Tak jest pod maską, silnik dość mocny jak na taki "myśliwiec" ale tylko taki miałem na stanie. Osprzęt: Akumulator Tattu 1550mAh 3S 45C - Li-pol Gens Ace 11,1V Silnik Emax C2812 KV1534 - 170W - CF-2812 - EMAX CF2812 Śmigło GWS EP-8040 (8x4) Serwa TowerPro 5g - lotki i kierunek Serwo TowerPro 9g - ster wysokości Muszę jeszcze wzmocnić natarcie, całość wykonana z podkładu 5mm DecorFloor oraz 3mm jasnoniebieskiego Cezara którego mam nieprzebrane ilości Pewnie w weekend oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 9 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Ładniutki, tylko to natarcie faktycznie musisz wzmocnić. Ciekawy jestem czy te lotki cokolwiek wniosą do lotu przy takim wzniosie skrzydeł. Ale za klapy kto wie... Poczekam na film z oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino774 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Witam! Przeglądając forum natknąłem się na ten model i pomyślałem sobie, jako że podkładów mam całe opakowanie 5mm jak i 3mm miło by było złożyć sobie takiego wolnolota. Plany mam, materiał jest, narzędzia są, kleje rówież. Brakuje tylko wyposażenia. No niby wiem jak to wszystko dobrać aby razem współgrało ale jakoś mi nie idzie. Co udało mi się dobrać - serwa EMAX ES 9051 4.1g 0.8kg.cm lub Tower Pro SG90 lub Tower Pro SG92R - silnik EMAX CF 2805 29g (kv 2840) - śmigło 6x4? 7x4? - regulator - nie mam pomysłu, tu przyda mi się pomoc (wolę dołożyć do czegoś lepszego, oczywiście w granicach rozsądku - jeszcze nie zarabiam, jak z Chin to tylko Aliexpress) - odbiornik fs ia6 - pakiet mam 2s 500mAh - planuję dokupić coś większego ok 1100 mah, najprawdopodobniej Redox 1100 mAh 7,4V 20C Założenia: - w razie konieczności wzmocnić kadłub oraz statecznik poziomy prętem węglowym 2mm - ustrzenie wykonać z podkładów 5mm - kadłub 5mm - poszycie skrzydeł 3mm - żebra 5mm + wzmocnienie centropłata również z 5mm + wzmocnienie uszu 5mm - mocowanie silnika ze sklejki 1mm, ewentualnie sklejka 1mm + balsa 1mm, lub sklejka 2x1mm - zawiasy taśma + UHU Por lub folia w którą pakowana jest elektronika z Chin + UHU Por - całość klejona najprawdopodobniej na uhu por'a, opcjonalnie Dragon polimerowy lub CA średni z przyspieszaczem - wzmocnienia centropłata w miejscach mocowania na gumę wykonane z patyczka do szaszłyków lub patyczka od lodów Na razie więcej nie przychodzi mi do głowy, zdjęcia z budowy powinny się pojawić w najbliższej przyszłości. Dziękuję za wszelką pomoc, wszystko uważnie przeczytam. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaspian Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Wiele nie dopomogę, bo żaden ze mnie modelarz, ALE... CA do podkładów się nie nada. ; ) Co do wzmocnień - przez to, że ma taki powybierany ten kadłub to chyba warto coś tam puścić. Ale w stateczniku bym odpuścił. W statecznikach sam podkład 5mm na pewno wystarczy do tego żółwika. Jedyna opcja uszkodzenia go to w transporcie - a tam wzmocnienie niewiele da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi