KaRtOnFLY Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Witam wszystkich prosił bym o pomoc w doborze serw do mojego nowego modelu edge 540 to jest wersja pomalowana w redbull wcześniej latałem tylko na frontierze 40 wiec nie mam za wiele doświadczenia a chciałbym żeby chodziło to bardzo sprawnie i bezawaryjnie no i jeszcze krótke pytanie jakie aku wybrac? bo w moimi "trnerku" miałem 4 calowe akumulatorki i nie wiem jak myslicie czy to samo dac do tego czy cos lepszego ?? prosze o pomoc !!!!
bjacek Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 Jeśli Twój odbiornik toleruje napięcie 8,4V, to użyłbym Hitec HS-430BH oraz pakietu Li-Po 2S (7,4V). W jednym z modeli mam taki pakiet o pojemności 2200mAh, w innym, lżejszym 600mAh. Ten drugi muszę ładować co jakieś 5-6 godzin latania, a więc w praktyce, po powrocie z wyprawy na lotnisko. Zaletą jest zasilanie serwomechanizmów wprost z wydajnego pakietu, co naprawdę procentuje.
gignasiak Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Hitec HS-322HD i akumlatorek 5 cel (6v) tylko polutowane powinno wystarczyc
Rekomendowane odpowiedzi