wapniak Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Witam Mam prośbę do posiadaczy żyroskopów w modelach latających. Potrzebuję się dowiedzieć, jaka musi być zmiana kąta lotu żeby żyro zadziałało. Proste doświadczenie: Postawić model na stole, uruchomić elektronikę i podnosić tył modelu do momentu aż serwo wysokości zadziała, czyli zareaguje żyro na zmiany. Wystarczy mi różnica wysokości, czyli o ile trzeba było podnieść tył, oraz odległość między punktem podparcia kadłuba o stół a punktem pomiaru wysokości. Z góry dziękuję.
list Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Nie decyduje kąt tylko prędkość kątowa. Czułość urządzenia jest tak duża że reaguje nawet na drżenie rąk.
young Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Tak jak napisał poprzednik lekki ruch modelem a wszystkie serwa reagują dlatego z zasady zmniejsza się czułość .
list Opublikowano 28 Lutego 2016 Opublikowano 28 Lutego 2016 Tak jak napisał poprzednik lekki ruch modelem a wszystkie serwa reagują dlatego z zasady zmniejsza się czułość . A właśnie! Dla mnie ok 70 % jest wartością zupełnie wystarczającą.
Rekomendowane odpowiedzi