Łukasz.S Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Jaki SUPER wyszedł. Ja Ci normalnie zazdroszczę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Taka spryciula jak ty pewnie by nawet szybciej urobiła takie latadło I jeszcze ostatnio mi umknęło , ale wspominałeś coś o bardziej ambitniejszym projekcie ?? Ale nie wiem czy coś masz zamiar budować czy tylko poskręcać do kupy te śliczności co sobie nakupiłeś przez zimę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwolsza Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Grzegorz super wyszedł. Teraz tylko z niecierpliwością czekam na oblot. Tak Cie podpuszczę, że weekend świąteczny ma być podobno piękny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Sowa niestety bez oświetlenia ale w jaskrawych kolorach Przed świętami domalowałem jeszcze skrzydło ,teraz już ciężko będzie zaszyć się w piwnicy , to pewnie ostatnie przed świąteczne zdjęcia . Ciężko uchwycić taki prawdziwy kolor , ale coś tam widać ! CAM00979.jpg CAM00983.jpg CAM00987.jpg Jakoś tak od zawsze darzyłem sowy sympatią, teraz będę miał dla nich jeszcze większą. Nie wiem co, ale wiem, że ta Sowa coś ma w sobie, co przyciąga wzrok. A choinki wobec tego już Jej "nie trza" . Jest super, jak jest . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 ...I jeszcze ostatnio mi umknęło , ale wspominałeś coś o bardziej ambitniejszym projekcie ?? Ale nie wiem czy coś masz zamiar budować czy tylko poskręcać do kupy te śliczności co sobie nakupiłeś przez zimę Tak składam aktualnie Diablotina, mam nadzieję że po świętach uda mi się dotrzeć silnik i oblatać, ale wcześniej Jantara muszę ulotnić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Grzegorz super wyszedł. Teraz tylko z niecierpliwością czekam na oblot. Tak Cie podpuszczę, że weekend świąteczny ma być podobno piękny Na świąteczny weekend to se Twoim polatamy he he . Zawsze tak mam że jak już widać koniec to trochę mi szkoda , wiem że tak od razu nic nowego nie będę budować a lubię przy tym grzebać . Jakoś tak od zawsze darzyłem sowy sympatią, teraz będę miał dla nich jeszcze większą. Nie wiem co, ale wiem, że ta Sowa coś ma w sobie, co przyciąga wzrok. A choinki wobec tego już Jej "nie trza" . Jest super, jak jest . A Sowa dostała jeszcze napis na skrzydełku co by wiadomo było że to Sowa Tak składam aktualnie Diablotina, mam nadzieję że po świętach uda mi się dotrzeć silnik i oblatać, ale wcześniej Jantara muszę ulotnić... To Ty tam tego masz grubo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 A Sowa dostała jeszcze napis na skrzydełku co by wiadomo było ze to Sowa CAM00994.jpg ASP ukończyłes, czy co ? Napis pasuje idealnie do sylwetki. Sam wykoncypowałeś, czy oparłeś o jakiś wzorek ? Nawet jeżeli, to słuszny, w 10-kę. Jest ciepły, z duszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Twórca planów dołączył do całości i napis .. , ja tylko wydrukowałem , na to taśma dwustronna i rzeźbiłem pół godziny nożykiem . Tak więc nie wiele w tym mojej kreatywności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Twórca planów dołączył do całości i napis .. , ja tylko wydrukowałem , na to taśma dwustronna i rzeźbiłem pół godziny nożykiem . Tak więc nie wiele w tym mojej kreatywności Za to pracy niemało. Samo pewnie by się nie zrobiło. A wyszło luksik . A z tą kreatywnością to polemizował bym... Nożyk sam jechał, Ty tylko patrzyłeś... Jasne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Znowu coś tam do przodu , wszystko już jest poklejone ,ogonek kompletny pomalowany , kabinka pomalowana . Jeden element który będzie najbardziej cierpiał podczas lądowania zostanie jeszcze oklejony papierem na wikol i pomalowany . Niestety całe to moje malowanie dodało 160g wagi , to chyba nie jest mało ale wikol i farba której użyłem i technika nakładania mnie zgubiła . Konstruktor wagę do lotu podaje od 900 - 1200g , ja z mniejsza baterią wazę 950g z pakietem 2200 ważę 1040g wiec powinien polecieć . Miejsce które trzeba okleić . A tu parę innych fotek w lepszym świetle . I jeszcze zadowolona gęba właściciela 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Rewelacja, wygląda Super oczywiście Sowa... Ty już widać że jesteś dumny a dopiero oblot przed Tobą. Chyba że pogoda dziś była ładna to już po lotach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Na oblot to wolał bym się wbić na jakieś dłuższe lotnisko ,mojego pasa może braknąć ,a troche dalej jest ogrodzenie mojej chałupy już raz się w nie wpasowałem.Bugaj już czynny ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Bugaj już czynny ?? Bugaj nie był wcale zamknięty Czynny cały rok. Trzeba tylko zrobić rozpoznanie jak tam dojazd i czy dziczki nam nie nabroiły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Przyznam że i ja silnie oglądam relację , model bardzo mi sie podoba i czekam na film z oblotu. Z braku czasu nie planuję obecnie żadnej budowy, nie mam nawet kiedy wziąć sie za dokończenie tego powiększonego SU-27 , a zostało mi raptem wkomponowanie w krawędzie natarcia jakichś węgli i zamontowanie wyposażenia. Co prawda krótkimi chwilami naprawiam mój ulubiony model, czyli su-37 , w święta miałem widownie zacząłem ekstremalnie szaleć z bardzo dużymi prędkościami i finał był taki że model trochę ucierpiał po spotkaniu z gałęzią która go konkretnie sprowadziła na ziemię. Ale mimo że obecnie nie mam czasu to już myśle co zbuduję jak już czas będę miał , i chyba się skuszę na model Hibou, chociaż już dziś wiem że model w moim wykonaniu nie będzie taki ładny jak w twoim. Wszystkie modele jakie wykonałem latały dobrze, ale każdy wyglądał co najmniej źle , nie mam po prostu zdolności plastycznych, dlatego ostatnio nie maluję modeli bo nie malowane wyglądają o wiele wiele lepiej, niż pomalowane w moim wykonaniu. Hibou malowany przez Grzegorza bardzo mi sie podoba , chciał bym kiedyś mieć taki ładny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 No cóż ... za takie wpisy warto dać z siebie wszystko , i pomimo że staram się jak tylko potrafię , a i efekt na zdjęciach jest nie najgorszy .. , to oglądając relacje Kolegów można wpaść w ciężką depresje jak człowiek to umęczył . Nie wiem czy da się nauczyć dokładności i staranności czy trzeba już to mieć ?? Ja mam cały czas nadzieje że dam rade z siebie jeszcze coś wycisnąć Dokładnie dwa lata temu zbudowałem swój pierwszy model , zanim poleciał to strasznie go sponiewierałem po glebie , wyglądał tak i mam go do dziś i lata jak marzenie .Kto wie może za dwa lata pokaże Wam paskudnego Hibou i coś o wiele ładniejszego ?? Bugaj nie był wcale zamknięty Czynny cały rok. Trzeba tylko zrobić rozpoznanie jak tam dojazd i czy dziczki nam nie nabroiły Ostatnio ekipa latała to pewnie strasznie zryte nie jest , trzeba się będzie wbić do Was w jakiś bezwietrzny dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Dokładnie dwa lata temu zbudowałem swój pierwszy model , zanim poleciał to strasznie go sponiewierałem po glebie , wyglądał tak i mam go do dziś i lata jak marzenie Hmmm... O ile się na tym znam - a nie znam się prawie wcale - to wygląda tak, jakby czegoś mu brakowało... Grzesiu , wymyśliłeś jakiś nowy, nieznany dotąd sposób uzyskiwania siły nośnej ? To tam na tym odcinku kadłuba od silnika ku dołowi ? I to wystarcza ? Wstrząsające ! Ale o walory artystyczne zadbałeś niezależnie od tego epokowego wynalazku, sekretne plasterki są gustownie zharmonizowane wizualnie ze śmigiełkiem . Wydarłeś sponsoring od Orange ? A poważniej - też mam takie zwilżające oko modeliki. Czy przewidujesz, że autor (-ka) "kotki" w tle też postawi nim swoje pierwsze kroki w powietrzu ? To prawie tak, jak z tym konikiem na biegunach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Strasznie mnie rozbawiłeś , plus dla Ciebie za spostrzegawczość że sprzęt nie jest kompletny ,ale zapewniam że skrzydełko posiada . A co do dziatwy, gdy by tylko jakiś zapał w tym kierunku był to własnie tym modelem można próbować stawiać pierwsze kroki . Ps. a jak u Ciebie ze spaniem Andrzeju ostatnio ?? , czy zegar forum przekłamuje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Grześ przyznam że śliczny model wykonałeś.Takiego w swoich zbiorach foto jeszcze nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Bogdan do Ciebie na sesje zdjęciową to warto ekstra na drugi koniec Polski jechać ,i lepiej zdjęcia tuż przed oblotem robić , bo po oblocie może już się tak nie podobać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Bogdan do Ciebie na sesje zdjęciową to warto ekstra na drugi koniec Polski jechać ,i lepiej zdjęcia tuż przed oblotem robić , bo po oblocie może już się tak nie podobać hehe dzięki Grześ, ale powiem Ci że ja chętnie wybrałbym się też do Was na lotnisko. Sprzęt foto i moje latadło zapakować i w drogę. A tak na marginesie dziś mnie kręci i nosi bo wczoraj zabalowałem na weselisku a pogoda jak marzenie do latania. Chyba rower wyciągnę model na bagażnik i w pola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi