Skocz do zawartości

Quick Flick II

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, pomyslalem sobie tak ze moze i zmienie popychacze z preta na linki , np z cienkiej plecionki wedkarskiej , ze sprezynkami , poczytalem troche poszperalem , ale niewiem z jakiego preta zrobic te sprezynki ,czy 0,8 czy 0,5, zeby potem serwa uciagly to, pozdrawiam.

Opublikowano

0.3m/m, nie wiem czy nawet to nie będzie za dużo.Albo podwójne ramię steru, jedno ramię naciągane np gumką , drugie linką do serwa. Myślę że kontra- gumka powinna być tak dobrana, żeby servo swobodnie bez obciązenia ustawiało się w neutrum.Tak myślę  ^_^ .Albo jeszcze zobacz w któryś  z planów które Ci nadesłałem na priv,był podany wymiar zawiasków i średnica drutu.

Opublikowano

dziś zdemontowałem bowdeny i zamontowałem sprężynki w SW i SK z precika 0,5mm, mam pytanie czy te linki maja isc swobodnie wzdłóż belki ogonowej az do dzwigni sterow? czy zamotowac na polowie belki jakies przelotki np. z rurki bowdena i przez nie puscić te linki ???

Opublikowano

no niewiem jak sie teraz wewierce w te rurke, ale na weirzchu tez moga byc czy nie ???

zobacze moze sie jakos przewierce, bedzie chyba lepiej wygladalo jak linki bedą w srodku rurki.

Opublikowano

dość sprężysty, dość mocno trzyma, zobacze jak bedzie po dołączeniu linek , jak nie będzie działać, to będę musiał wymienic sprężynki na cieńsze  :) .

Opublikowano

Mirek, jeśli się nie przewiercisz, bo myślę że będzie ciężko, przeciąg cięgiełka przez przelotki jak myślisz, mogą być centymetrowej długości.Dlaczego to piszę, ano dlatego że robię teraz    mini Xitona  z usterzeniem V i tam serva ustawione są za płatem na bokach kadłuba, ja umiejscowiłem je na górze i cięgła poprowadziłem wzdłóż belki kadłubowej górą do sterów.Przelotki mam w trzech punktach/ właśnie ten biały z bowdenu/,

Zapomniałbym napisać, że w moim wypadku stosuję cięgła stalowe.

Opublikowano

już przykleiłem po jednej na środku belki, myślę ze nie ma co więcej kleić , powinno wystarczyć.nie chce obciążać niepotrzebnie ogona. dziś się nudziłem wiec zrobiłem sobie następny kadłub i SW I SK, tyle ze z balsy 1,5mm , okleiłem folią, będzie na następny szybowiec ,albo na części  :) .

Opublikowano

sprężynki także zrobiłem z pręta 0,5mm, tyle ze zrobiłem troszkę dłuższe te sprężynki i wydaje mi się że jakby są miękciejsze

post-12400-0-16293400-1459183396_thumb.jpg

post-12400-0-29765400-1459183538_thumb.jpg

post-12400-0-04672900-1459183579_thumb.jpg

Opublikowano

Sprężynki z drutu 0,5 mogą być. Siłę sprężynki reguluje się poprzez jej długość. im dłuższa tym słabsza.

Ja przy serwie wklejam osłonkę od bowdena a w ogonie rurki węglowe jako prowadzenie linki.

Opublikowano

witam, dzis zważyłem wszystko

sam goly kadłub 34g

SW  7g

SK  6g

skrzydło jeszcze nie oklejone  108g

oklejony kadłub z belką i wklejonym SW i SK 77g, 

chyba wyjdzie ciezko  :)

zobaczymy ile waga pokaze, jak wkleje jeszcze plaskowniki węglowe u dołu skrzydła i okleje folją.

Opublikowano

witam wszsytkich, dziś zważyłem szybowiec i powiem ze waga przerosła moje oczekiwania , myslalem zmiscic sie w 250g ale niestety nie udało sie , waga pokazala 282g , lecz do lotu brakuje mu tylko sznurków, ale pewnie za wiele masy mu to nie doda, musialem jednak dowazyc przód 10g , elektronika sie ledwo pomisciła na tyle ze musiałem załozyc mu gumke zeby klapka nie odpadła , dzis sasiad ma mi dac kawałek plecionki, wiec na dzisiejsze popoludnie zaplanowany oblot. wiec cierpliwie czekam na wiatr halny  :D .

a tak wygąda :

post-12400-0-71248600-1459838106_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.