Tomek Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 Witam. Mam Hobbyking 100amp OPTO ESC with 5 Amp External UBEC http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=28226 Problem polega na tym ,że moja turbina bez problemów odpala na 4 celach , a na 6 celach słyszę ciągłe bipanie. Tak się zastanawiam czy to nie wina radia. Na 4s odpalany był na Turnigy9 , a na 6S na i10. Czy możliwe , że na nowym radiu coś jest ustawione co nie pozwala odpalić regulatorowi?
Bodzioch Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 witam. Najprościej zrobić kalibrację drążka gazu. Może w momencie włączenia ESC drążek gazu był na Max. i ESC przeszedł w tryb programowania albo masz rewers na gazie i regulator też się nie uruchomi gdy po włączeniu radia dostaje impulsy na Max. obroty. Ustaw w i10 EPA na +- 100% sprawdź rewers i powinno zaskoczyć. Uruchom regulator z 6S na TG 9 i wszystko się wyjaśni czy to wina ustawień w i10 czy musisz szukać dalej.
Tomek Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Opublikowano 19 Marca 2016 Problem był tak banalny ,że aż szok. Mianowicie w odbiorniku i10 kanały są podpisane z przesunięciem i wpinając w kanał 3 w rzeczywistości wpiąłem w kanał4. Wczoraj byłem już zmęczony wieczorem jak to robiłem .Dziś na świeżo rozwiązałem problem w 20 sekund. Temat uważam za zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi