Tomek Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Witam. Mam Hobbyking 100amp OPTO ESC with 5 Amp External UBEC http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=28226 Problem polega na tym ,że moja turbina bez problemów odpala na 4 celach , a na 6 celach słyszę ciągłe bipanie. Tak się zastanawiam czy to nie wina radia. Na 4s odpalany był na Turnigy9 , a na 6S na i10. Czy możliwe , że na nowym radiu coś jest ustawione co nie pozwala odpalić regulatorowi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 witam. Najprościej zrobić kalibrację drążka gazu. Może w momencie włączenia ESC drążek gazu był na Max. i ESC przeszedł w tryb programowania albo masz rewers na gazie i regulator też się nie uruchomi gdy po włączeniu radia dostaje impulsy na Max. obroty. Ustaw w i10 EPA na +- 100% sprawdź rewers i powinno zaskoczyć. Uruchom regulator z 6S na TG 9 i wszystko się wyjaśni czy to wina ustawień w i10 czy musisz szukać dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Dzięki, tak dziś zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Problem był tak banalny ,że aż szok. Mianowicie w odbiorniku i10 kanały są podpisane z przesunięciem i wpinając w kanał 3 w rzeczywistości wpiąłem w kanał4. Wczoraj byłem już zmęczony wieczorem jak to robiłem .Dziś na świeżo rozwiązałem problem w 20 sekund. Temat uważam za zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi