piotrf3j/m Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Drodzy koledzy modelarze chciałbym się z wami podzielić informacjami z budowy mojego modelu szybowca 2m -F3J/m :oops: Latałem już szybowcami takim jak teraz robię i moim Jastrzębiem. 8) No już uciekam od tematu. :oops: Ten model robie w modelarni z pomocą instruktora. Kadłub będzie laminowany długość 1.2to jest kolegi, mój będzie laminowany potem bo zgubiła się forma na nosek Następną częścią będą skrzydła profil (chyba e-193),a na uszach (chyba sd-7037) Dzisiejsze zdjęcie jak wklejałem natarcie na uszko Kolejne fotki uszu -w oddali walizka aparatury instruktora z Hitec - Eclipse 7 FM Następne zdjęcia i dalsze opisy już nie długo. (jak zrobię) Skrzydła planuje oklejać folią Oracover standart od góry skrzydła żółte,a od dołu czerwony ferrari 8) Latam na laser 6 Mode II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Fajnie, ze twoja modelarnia jest czynna w wakacje ja musze teraz robic wszystko w domu....Nie mam zadnych elektrycznych narzedzi poza wiertarka... wiec w ruch idzie EPP, ale o tym niedlugo w dziale elektrykow.Oczywiscie zycze szybkich postepow i dobrej zabawy podczas latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Oficjalnie nie jest czynna a instruktor przychodzi codziennie a ja przyjdę porobię i zrobię. Wiesz muszę trochę polatać bo na Gliwice chcemy jechać nas 2 już będzie z takimi modelami Piotrek_f3j/m i ja 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Widzę Piotrek sie starasz i to bardzo Skrzydła bardzo ładnie ci wychodzą ,oby tak dalej ! Jeśli dobrze pójdzie to jakoś w połowie wakacji polatamy sobie razem swoimi szybowcami 8) A ten kadłub to mój oczywiście piękne cacuszko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 no trudno żebyś ich nie widział jak ty mi robiłeś fotki :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki0506 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Siemka no Piotrek super skrzydło a kadłub to pyry :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Ten temat powinien być instruktażem pt. : Jak robić modele. Piękna, czysta praca, moje szczere gratulacje! Jak widzę że ludzie w takim wieku robią takie modele to od razu mi się robi weselej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 dzięki za takie miłe posty. Dzisiaj znowu idę na modelarnie. Czas na zrobienie i wklejenie bagnetu mocującego skrzydła lub oszlifować do końca uszy i natarcie centropłatu. Może jakieś fotki o 17 będą :jupi:. A tak na marginesie gdzie najtaniej kupić folię oracovera standart żółta cub i czerwona ferrari :?: :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 23 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 No dawno nie pisałem, bo byłem na wakacjach i robot też stała, ale wziąłem się do majsterkowania przy f3j/m. Już bagnecik wklejony robiłem szufladkę ze sklejki. Dzisiaj trójkąciki przyklejałem. Jutro już obszlifuje trójkąciki i zacznę z panem Zdzisławem(nie jest zarejestrowany na pfm) obrabiać skrzydełka do złączenia z uszami i tylko zostanie obróbka i oklejenie. Tkz. finisz ze skrzydełkami kadłub będzie za tydzień serw nie robie bo już mam elektronikę mam lotkę do steru kierunku pomalować zamontować wkleić hak okleić stery i koniec :jupi: a oto foty (przed trójkątami) filmy z lotów prześle na emaila chętnie zapraszam na lotnisko aeroklubu kujawskiego w Inowrocławiu [epin] Tam były rozgrywane memoriał Tomasza B. no f3b i f3j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Nawet jak na szybola to ładne to. Szkoda ze nie budujesz szybowców bo wychodziły by ci równie pięknie. Powodzenia w oblotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Rafal B. - bardzo dobrze powiedziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Narazie nie będę pisał swoich poczynań z modelem gdyż nasz aeroklub miał niestety małą katastrofę 9 szybowców uszkodzonych jak-12 stery z miażdżone pirat złamany kadłub bocian urwane stery dach hangaru zerwany wczoraj podczas deszczu musiałem siedzieć na bocianie żeby go nie wzieło bo trochę wiało więc sorry zdjęcia na http://www.ino-online.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Ja wczoraj wracałem z południa i był pełen przekrój pogodowy po drodze: Góry Sowie - 12stopni i mgła ,że widać na 15m. Świdnica - 24stopnie i przejaśnienia. Wrocław - 33 stopnie i słońce, upał.. Potem się zaczęło ... Między Wrockiem ,a Gnieznem - ulewy takie, że wycieraczki nie nadążały zbierać. Do tego wichura i jakieś 4 drzewa zwalone na drogę utrudniające jazdę. Temp spadła do 24st. Za Gnieznem się uspokoiło i znów duchota była, aż do Bydzi 27stopni. Po tym co wczoraj zobaczyłem chyba nic już mnie nie zdziwi. Brakowało tylko gradu i śniegu , ale myślę za 10 lat przy obecnym truciu środowiska grad w lipcu nas już nie zdziwi :mrgreen: Szkoda tylko , że ta pogoda jest tak nie przwidywalna i cieżko przewidzieć takie kataklizmy. Szkoda tych uszkodzonych maszyn. Z drugiej strony chyba ktoś je słabo zabezpieczył skoro ucierpiały. Może dach hangaru został źle zaprojektowany ( pewnie nikt nie przewidział podczas projektowania, że u nas też powiać może srogo) Jednak nie mi tu oceniać. Tak czy tak maszyn żal i włożonego w nie wkładu pracy i wniosek jeden mi się nasuwa : Trza mieć ostatnio większy respekt dla przyrody bo potrafi być zmienna :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 No niestety nie zdążyli schować wszystkich maszyn,przyszedł podmuch i wszystko w hangarze latało Jedynie Puchacz wyszedł bez obrażeń który stał przed hangarem,kolega leżał na skrzydle i jakoś sie uratował...Szkoda mi bardzo wszystkich maszyn które ucierpiały,najgorzej pirat,już pewnie nie poleci :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Piotrek rozumiem ten bul, ale do 16 roku życia odbudują i ja im w tym pomogę :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Piotrek rozumiem ten bul, ale do 16 roku życia odbudują i ja im w tym pomogę :wink: No już pomagaliśmy przy bocianie :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki0506 Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Szkoda tego sprzętu widziałem ten hangar na własne oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Koledzy już czas na oklejenie oklejam oracoverem standart od góry żółte a od dołu czerwonym oto fotki laminowanie stateczniki poziome klejenie uszu pozdr dla tego co robił fotki i dla instruktorów wielki podziękowanie H.K. , P.Nowok :lol2: Z.S. :wink: Kuźniarek :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Model dziś oblatany Lata bardzo dobrze!Raz nawet nim leciałem żeby go wytrymować pod siebie Prowadzi sie go bardzo fajnie.Bardzo ładnie wygląda,w końcu kadłub był robiony przez instruktora więc byle czego by nie zrobił 8) Wydaje mi sie że jest może trochę cięższy od mojego,ale to nic,lepiej będzie szedł pod wiatr niż mój Jutro cały dzień latamy,jeśli pogoda pozwoli,bo w czwartek jedziemy na zawody więc trzeba ostro trenować Jutro wstawimy jakieś fotki. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrf3j/m Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 przy słabszym wietrze to bez trymowania mojego kolegi szedł w dół ale bardzo sie ciesze że jest już skończony. Jutro żeby nie wiało. A Piotrek ino by sie mu przydały hamulce aero :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.