Grzechu Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 ooo znam ten model cholerka jasna, u każdego forumowicza coś wyżebrałem/odkupiłem :rotfl: :rotfl: jeszcze jedną fotkę wczoraj ominąłem, spód modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 czekamy na filmik z lotow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Ps. A jak masz zamiar podwozie zamocować?? wybacz, nie zobaczyłem tego... podwozia nie ma, gdyż latam na łące, którą koszą ze 2 razy do roku, trawka tam teraz ma z 20cm, podwozie więc odpada. Śmigło 11" wtsjate 5-6cm poza kadłub, może nie połamie się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Jakby ktoś nie czytał kraks, daje film z oblotu FILM I zarazem mam pytanie. Normalnie silnik włącza się od 4 piknięcie drążkiem gazu w górę, z tej samej wartości odlicza też stoper. Po ~8-9 minutach lotu silnik nie reagował na drążek gazu aż do około połowy, mocy było dużo, tylko mniejszy zakres regulacji, połowa drążka... O co chodzi,czy to jakaś dziwna oznaka wypompowania pakietu? Wolałem jednak gdy mocy jest mało, zamiast takich cyrków... Regiel dobrze zaprogramowałem, TP MAG8 30A, zdziwiłem się, że nie ma tam nic opcji manualnych, zamiast melodyjek tylko B B BB BB BBB BBB piersze to li-pol, drugie go nimh/nicd, trzecie hamulec, i tyle ustawiania... No i ster wysokości się wychyla w jedną stronę mniej, w drugą bardziej, mechanicznie nic nie blokuje, nie mam pojęcia więc czemu... :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 może w nadajniku zmniejszyłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 1/ dzwignie steru masz w osi ? 2/ w neutrum dzwignie serwa kąt 90 stopni do bocznej płaszczyzny serwa ? 3/ popychasz OK? 4/ moze w nadajniku masz ustawione EPA (max wychlenia starów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 meloow, chyab będzie punkt 1 :oops: na zdjęciu widać ogon i sero w popychaczem kierunku... dobrze rozumuję? a z silnikiem wie ktoś o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Uhuhu, sporo ci uciekł ten kierunek, na wysokości też brakuje, ale nie wiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zdecydowanie popieram Marcina>>> pkt 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 no inaczej nie bardzo serwo zamontować... chyba że te podkładki balsowe 2mm wyczepić, ale 2mm to niewiele... wysokość jest ok, w oblocie bylo D/R 60% EXP 60% w trakcie lotu przestawiłem sobie na D/R 100%, expo zostawiłem i od razu fajnie reaguje, nie pamiętam, ale coś mi się wydaje na gazie, i zaciągnięciu wysokości + odpuszczenie gazu pionem stawał, czyli ściana... tylko beczek nie chce szybko kręcić... i w dół go strasznie znosi przy trzymaniu lotek na maxa... Zmienie sobie expo na 100% i zobaczę jak będzie dzisiaj idę nim polatać, żyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 no inaczej nie bardzo serwo zamontować... A nie da rady wstawic w pionie ? Tak aby tylko dzwignia poza kadlub wystawala ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaper Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 no inaczej nie bardzo serwo zamontować... chyba że te podkładki balsowe 2mm wyczepić, ale 2mm to niewiele... A nie da rady wstawic w pionie ? Tak aby tylko dzwignia poza kadlub wystawala ? Serwa nie ma potrzeby ruszać (a jeśli byś chciał zmieniać grubość podkładek, to w Twoim modelu (przy niezmienianiu innych rzeczy) pomogłyby :shock: :shock: :shock: dużo grubsze podkładki :shock: :shock: :shock: . Dlatego dużo lepszy efekt osiągniesz przesuwając orczyk na SK do przodu. Tak aby otwór mocujący orczyka był na wysokości zawiasu steru teraz masz ( "o" to zawias, "<" tył kadłuba) : / / ------o< a powinno być / / ------o< Chodzi o to, że mówiąc dokładniej, choć pewnie mniej zrozumiale płaszcyzna przechodząca przez oś obrotu steru i otwór w orczyku powinna być w miarę prostopadła do kierunku popychacza. Jeśli ramię serwa jest w neutrum w położeniu prostopadłym do bocznej ścianki, to można przyjąć, że wychylenie ramienia serwa o kąt X daje wychylenie o kąt aX naszej płaszczyzny sterowej, a wychylenie w drugą stronę o kąt -X daje wychylenie o kąt -aX naszej płaszczyzny sterowej. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 EXP 60% nie wiem jaki masz nadajnik ale u mnie ustawia się np: -60% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 No jakoś mi ta dźwigienka tak wyszła za daleko... nie widzieć czemu... postaram się ją jakoś odkleić wczoraj zdjałem modelowi Winglety, lepiej bez nich lata Sławek, tak tak -60% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 żeby to ładniej pokazać wstawiam Ci foto poprawnie zamocowanej dźwigienki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 wczoraj zdjałem modelowi Winglety, lepiej bez nich lata mówiłem ci to już chwilę temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Krótka relacja foto-video Fantastic na pakiecie 1600mah 20C lata 8 i pół minuty, na pakiecie 2200, niewiele więcej... Kilka fotek słabej jakości, ale i tak wydają się być fajne.... Filmik też jest, ale ciemny, bo już dosyć późno było (z dzisiaj filmik) Słabo mi się wisiało, gdyż skupić się nie mogłem. Musiałem uważać na psa sąsiada, aby nie trafić siostry fotografa, aby ładne zdjęcia/film wyszły, no i ciemno było... I rozwaliłem model, ale niegroźnie, wręga równo odpadła i troszkę jedna strona mordki pękła ogólnie po kilkunastu pakietach widzę swoje postępy w trzyyy deee FILM OCZYWIŚCIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcar11 Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Grzechu strasznie podoba mi sie ten model czy dysponujesz planami chetnie bym cos takiego wrzeźbił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 heh, ja w zeszłym tygodniu też "zgubiłem" wręgę silnikową przez zbyt niski przelot nad trawą Ładnie się prezentuje ten model w powietrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 15 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Tomcar, http://www.profili2.com/ wpisz Fantastic i znajdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.