Kwasiu Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Mam tą najprostszą ładowarkę e-sky i ostatnio zdarzyło mi się coś niespotykanego. Podłączyłem lipola 2s do ładowarki i zaczeła mi sygnalizować że akumulator jest zepsuty. Zmartwiony wziąłem drugi akumulator i podłączyłem i to samo :crazy: Co mogło się starć z tą ładowarką. Jestem pewien że ten drugi lipol jest sprawny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Może masz w pakietach inaczej wyjścia niż jest w ładowarce - inna kolejność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Mam taką ładowarkę i co trzecie ładowanie staram się robić właśnie ją, bo ona ładuje oddzielnie każde ogniwo. Raz także zdarzyło mi się że ot tak pokazała mi złe ogniwo. Po prostu podłączyłem ją na nowo i już spokojnie doładowałem do końca. Myślę, że ona ma bardzo mało tolerancyjne kryteria i wystarczy, że coś pójdzie nie tak i już sygnalizuje błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 kable są dobre bo wcześniej ładowałem nią te same pakiety i nic złego się nie działo a teraz ani odłączenie i podłączenie nie pomaga ani nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 No to możliwe, że masz rozjechany pakiet. Spróbuj go rozładować i rozpocząć ładowanie ponownie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Spróbuj go rozładować i rozpocząć ładowanie ponownie Akurat jeśli pakiet jest mocno rozjechany, nie jest to najlepszy pomysł. Wtedy napięcie na najsłabszym ogniwie może spaść zbyt nisko. Weź woltomierz, nawet najprostszy, i zmierz napięcia na poszczególnych ogniwach. Kiedyś z taką ładowarką też mi się zdarzało, że sygnalizowała sporadycznie błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 jeden pakiet jest w 100% dobry jestem tego pewien a napięcie tego pakietu to 8,4v na celach nie mieżyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azala Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 miałem ten sam problem z tą ładowarką ; po podpięciu pakietu sygnalizowała błąd. znalazłem rozwiązanie; Jeśli pakiet jest bardzo rozładowany podłączam pod wyjście z pakietu 2s na chwilę napięcie z zasilacza 8v o małym natężeniu i podpinam wtyczke pakietu do gniazda balansera w ładowarce i ładowanie rusza poprawnie a ja za chwile odłączam zasilanie pakietu i pakiet sam ładuje się do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vava Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 To ja się dołaczę do tematu. Chciałbym sie upewnić czy ten zasilacz http://www.4hobby.pl/product_info.php?products_id=8330 będzie pasował do tej właśnie ładowarki e-sky http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6638&Product_Name=E-Sky_2-3S_Balance_Charger_(lipoly). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.