Jano Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Mój trener bez paliwa ma 2400g.Nazywa się "Lucky Star-40".Zbiornik 250ml.Nie wiem ile to waży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_wolebez Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Sam jestem ciekawy masy własnego trenerka. Poluje na wage a wtedy bedzie ważenie. Wynikam z załozenia, że jest własnie tak w sam raz i bez zbednego balastu mam dobre wywazenie. Tylko co ja moge powiedziec o trenerku, który spoczywa na szafie z nowym silnikiem juz prawie 2 miesiąc :evil: Zawsze jak nie brak transportu to pogoda. Wiec bawie sie moim małenstwem ALIENKIEM na os max 10la. Powiem, ze excelek bardzo przyjemnie lata i lądowanie jest z predkoscią ale daje rade. Jako iz latam dopiero od tego sezonu to po elektrykach spalina ma wyłącznie urok a lata sie przyjemniej modelami ponad 1m rozpietosci i masie >1kg. Tak spalina ma swe nastroje i grymasy, zabawa jest swietna nawet jak jest wszystko w oleju :evil: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Witam co sądzicie o wsadzeniu silnika Os Max 55 Ax do Excela o którym mowa w tym wątku? Mam taki silnik na stanie i zamierzam kupić jakiegoś trenera pod ten motorek :roll: Może jakieś inne propozycje... Moje doświadczenie jak na razie to elektro-szybowiec ASW Pelikana Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Do 55 AX smiało możesz kupić trainera ale 60 siatkę Robiłem raz oblot Excela z tym silnikiem i jest to dużo dla niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Tak jak pisze poprzednik spokojnie możesz wstawić go w trenera 60. Np. taki http://www.modelarski.com/produkt-Model_TRAINER_60P_,3886.html Lot tym modelem to zupełnie inna bajka. Możesz latać przy znacznie większym wietrze i dużo stabilniej. Mam taki i miałem też trenerki klasy 46. Gdybym miał jeszcze raz zaczynać to wybrał bym właśnie trenera 60. Jak dobrze poszukasz to można go kupić w cenie poniżj 400zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolsefory Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Jestem już posiadaczem excela 2000 ale nie miałem do niego pasującego żadnego silnika. Kupiłem raduge już się cieszyłem że tanio a tu nie pali. Dziś zamówiłem silnik Super tigre St51 myśle że dobry wybór za te pieniądze. Zobaczy się jak będzie pracować. No i oblot excela będzie za jakiś tydzień. Będzie fajnie. Kupiłem go sobie by sobie troche spokojnie polatać. Będzie się fajnie latało. :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Będzie fajnie. Kupiłem go sobie by sobie troche spokojnie polatać. Będzie się fajnie latało. :jupi: Jestem pewien, że będziesz zadowolony. Mam duży sentyment do tego modelu - dzięki niemu pokochałem skrzydła :wink: Uważam że to jeden z najlepszych trenerków na rynku........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolsefory Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Już nie mogę się doczekać na ten silnik. A ty jaki masz silnik. Z racji że to trenerek to będzie łatwo nim raczej sterować muszę mocniej zmocować ze sobo skrzydła bo będe robił nim różne rzeczy. Muszę potrenować zanim będe miałjakiegoś lepszego akrobata. Będe miał silnik Super tigre St51 ma 8,3 pojemność to będzie można tym excelem się pobawić. :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_wolebez Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Obecnie mam w Excelku 2000 silnik os AX 46 ( 7ccm ). Na takim motorku można poszaleć. Jednak łączenie płatów wypada poprawić ( najlepiej wymienić alu. bagnet na wegiel ), sprawdzić czy dobrze są sklejone miejsca łączenia płata. Po paru lotach musiałem kleić żeberka przy kadłubowe ( same z siebie się zaczeły rozklejać ). Modelik fajny do zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.