Marcin K. Opublikowano 7 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Witam. Zmagam się z wskrzeszeniem modelu laminatowego no name. Model kupiony na aukcji, sprzedający nie umiał powiedzieć ile to ma lat ani jakiego producenta te latadlo. Przy montażu silnika(os.48 fs) trafiłem na mały problem jakim jest 2.5cm luka. Odcialem maskę, przymierzylem silnik, wycialem otwór na pokrywę zaworów i stanąłem na za krótkiej masce. Nie mam pomysły jak to ładnie wypełnić. Na pewno laminat ale jak zrobić bazę pod laminowanie tak żeby nie było dużo szlifowania i efekt był zadowalający? Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 7 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Styrodur. Ew. styrodur/styropian pokryty balsą, doszlifowany do kształtu - i hajże laminacik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 7 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Hmm mam piankę taką jak w płytach warstwowych. Dobrze się to szlifuje. O tym nie pomyślałem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi