mayster8405 Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Szanowni koledzy, jak to z tym ładowaniem do pełna.Chciałbym rozwiać moje wątpliwości co do mojej ładowarki.Mam Accucela 6. Pakiet po STORAGE naładowany jest równo na cele i do pełnego napięcia., ale ładowarka pokazuje mi że w pakiet 2S/1,6A weszło tylko 672mAh.Jak to jest !, czy to jest prawidłowość. Prosiłbym o szersze wyjaśnienie, bo przypuszczam że jest wielu kolegów których to także nurtuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Rozumiem że chodzi Ci o pakiet 2S a więc uważa sie ze rozładowanie pełne następuje kiedy napięcie na celach wynosi 3V na celkę to oznacza że pakiet rozładowany ma 6V. Od takiego stanu naładuj go do wartości 4.2V na celę czyli do 8.4V i wtedy odczytaj pojemność. Jeżeli pakiet był nie do końca rozładowany to go rozładuj programem Disch/char i tyle. Jeżeli po tej akcji odczytasz 672mA to jest do utylizacji, Aha, Storage to chyba ładowanie do określonego napięcia w celu przechowywania pakietu w dobrej kondycji. Nie dziw się że jak w dwulitrowej butelce zostawisz 1,5 litra wody to nie wlejesz w nią jeszcze dwa litry. Po prostu zmieści się jeszcze pół litra i to samo jest z pakietem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Sławku, dzieki za info które mnie w pełni zadawala i uspokaja.Wynik jaki pokazała ładowarka, to wynik ładowania ze stanu STORAGE/przechowywania.Wszystko jasne. PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Widzisz, nie taki diabeł straszny jak go malują Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi