robraf Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 GRZECHU I JURAS, to ta mapa ode mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Mapa nadal odbiega od standardów zachodnich i to dość sporo. Generalnie baaardzo mizerna sprawa. Od jakich standardów??? Te same zdjęcia masz w Google Earth - przynajmniej mojego rejonu - tak samo stare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Od jakich standardów???Te same zdjęcia masz w Google Earth - przynajmniej mojego rejonu - tak samo stare. Próbowałeś porównać jakość zdjęć z Google Earth terenów europy zachodniej, USA do tych z terenów Polski? Próbowałeś porównać zdjęcia z wyżej podanej strony do tych samych terenów w Google Earth? I wreszcie próbowałeś porównać zdjęcia z wyżej podanej strony do tych z Google Earth ale z terenów europy zachodniej czy USA? Najwyraźniej nie bo inaczej zrozumiałbyś co miałem na myśli pisząc powyższy tekst prawie ROK TEMU! I chyba nikomu tłumaczyć nie trzeba że zdjęcia Google Earth są aktualizowane i od tamtego czasu pojawiło więcej terenów w wyższej rozdzielczości (teren samej Polski) chodź i tak wygląda to blado porównując do terenów zachodniej europy i USA. W skrócie: powyższa strona przedstawiała teren Polski w lepszej rozdzielczości aniżeli Google Earth tego samego terenu (czyli Polski) ale gorszej niż np. same Niemcy w google Earth. Wynika z tego wprost jasno i bezboleśnie że to nie te same zdjęcia co w Google Earth a Twój rejon to nie cała Polska. Chyba jasno się wyraziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 A jak jak myślisz skąd biorą zdjęcia w Google ??? Myslisz, że sami je robią??? Google Earth to jest GIS'em tyle że o zasięgu globalnym - dość uproszczony zresztą :wink: Masz jako podkład zarówno zdjęcia satelitarne jak i lotnicze - po prostu projekt żyje (dokupują nowe zasoby), ale i tak nie wyskoczą po za to co jest dostępne w zasobach geodezyjnych danego kraju i geodezja ma zamiar im sprzedać :wink: To są zdjęcia (mojego rejonu) najprawdopodobniej z maja 2001 roku wtedy kiedy powstała ortofotomapa aglomeracji warszawskiej ze zdjęć lotniczych (nalot był 13 maja 2001) I tak bardzo możliwe, że po połączeniu Niemiec była wykonywana ortofotomapa dla całego obszaru - a to zależy od budżetu - tania zabawa to nie jest nawet dla Google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Bardzo dobrze Ja jednak nadal czekam aby mój region (i cała polska) był tak dokładnie odwzorowany jak inne kraje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.