smootny Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Czy narty : http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=4790 będa odpowiednie do tego modelu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Startowałem z odwróconych owiewek kół :wink: Jak dla mnie 29zł za narty to przesada , 1h roboty z materiałów jakie znajdziesz w domu i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Startowałem z odwróconych owiewek kół :wink: Jak dla mnie 29zł za narty to przesada , 1h roboty z materiałów jakie znajdziesz w domu i po sprawie. Czy rozmiar jest ok ?? czy będa za duże lub za małe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 to może tak : " Zasada doboru nart jest bardzo prosta: przyjmuje się, ze obciążenie powierzchni nart powinno wynosić około 3G/cm2 , co oznacza, że wystarczy podzielić ciężar modelu ( w gramach) przez 3 , aby otrzymać powierzchnię obu nart (w cm3) " Wiesław Schier. "Miniaturowe Lotnictwo" cz II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 to może tak :" Zasada doboru nart jest bardzo prosta: przyjmuje się, ze obciążenie powierzchni nart powinno wynosić około 3G/cm2 , co oznacza, że wystarczy podzielić ciężar modelu ( w gramach) przez 3 , aby otrzymać powierzchnię obu nart (w cm3) " Wiesław Schier. "Miniaturowe Lotnictwo" cz II Dziękuję, tym zdaniem upewniłem się ... (choć niewiem dlaczego uleciała mi ta zasada z pamięci) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizonik Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 mam pytanko co do silnika turnigy 3035 sa 2 wersje 1100kV 345W i 1400kv 470W i teraz pytanko który wziaść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Ja latam na wersji C, czyli 1100KV i daję super radę. Więc mogę polecić. Choć nie neguję drugiej opcji :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizonik Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 a jakich smigiel urzywasz do tego silnik ai jakie predkosci on na nich rozwija i jak jest z moca mnie generalnie zalezy na tym zeby dosc wolno latal a mial spory zapas mocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Głównie 10x5 APC. Model jest dość szybki, ale i wolno daje sobie radę Hmm, zawsze można założyć śmigiełko 11'. Fotki jak to wygląda masz w tym temacie parę stron wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tril Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Cześć! A co powiecie o zestawie napędowym proponowanym przez MPX czyli: - silnik HIMAX C 3516-1130 - 4 śmigła: APC 10x5 + APC 11x5,5 + 2x APC 11x5,5 - regulator: MULTIcont BL-54 ( 54 A ) Mam okazję odkupić go od kolegi za 300 PLN. Powiedzcie czy warto go kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 No co tu dużo gadać - na 100% będzie pasować :wink: Te systemy napędowe nie mają w Polsce za bardzo racji bytu, bo ich ceny są po prostu kolosalne !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizonik Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 ja z napędem do gemini zmiescielem sie w 120 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tril Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Wiem, że można taniej, ale czy za opisany przez mnie zestaw warto dać 300 PLN? Czy ten zestaw napędowy wart jest tej ceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 wart jest swojej ceny co nie znaczy ze jak kupisz zestaw za 100zl bedzie on w czym kolwiek gorszy od tego za 300 Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tril Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Cześć! Planuję do swojego Gemini włożyć 4 serwa Hitec HS-55. Czy to wystarczy? A może warto na ster kierunku i wysokości zamontować jakieś większe (mocniejsze) serwa? Jakie proponujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizonik Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 znajomy latał na 55 ale 2 krotnie mu się wysypały zęby po zamontowaniu 65MG ma po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbruski Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Hej, Latam na 4xHS65HB. Jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tril Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 W sumie rozmiar ten sam co HS-55, tylko różnią się trochę wagą. A czym się różnią HS-65HB i HS-65MG? W opisie na stronie podane są takie same parametry, tylko cena jest inna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizonik Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 65HB maja tryby z materiałów miękkich już nie pamiętam jakich a 65MG maja metalowe tryby praktycznie nie do zniszczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Trochę maławe..... Nie dość, że mogą się okazać za słabe, to przecież w Gamini są piękne miejsca pod 9-cio gramówki Po co wywarzać otwarte drzwi ?? Polecam:TowerPro, lub Gulong Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.