Skocz do zawartości

Multiplex Gemini

cobra

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Startowałem z odwróconych owiewek kół :wink: Jak dla mnie 29zł za narty to przesada , 1h roboty z materiałów jakie znajdziesz w domu i po sprawie.

Czy rozmiar jest ok ?? czy będa za duże lub za małe ?

Opublikowano

to może tak :

" Zasada doboru nart jest bardzo prosta: przyjmuje się, ze obciążenie powierzchni nart powinno wynosić około 3G/cm2 , co oznacza, że wystarczy podzielić ciężar modelu ( w gramach) przez 3 , aby otrzymać powierzchnię obu nart (w cm3) " Wiesław Schier. "Miniaturowe Lotnictwo" cz II

Opublikowano
to może tak :

" Zasada doboru nart jest bardzo prosta: przyjmuje się, ze obciążenie powierzchni nart powinno wynosić około 3G/cm2 , co oznacza, że wystarczy podzielić ciężar modelu ( w gramach) przez 3 , aby otrzymać powierzchnię obu nart (w cm3) " Wiesław Schier. "Miniaturowe Lotnictwo" cz II

Dziękuję, tym zdaniem upewniłem się ... (choć niewiem dlaczego uleciała mi ta zasada z pamięci)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a jakich smigiel urzywasz do tego silnik ai jakie predkosci on na nich rozwija i jak jest z moca

mnie generalnie zalezy na tym zeby dosc wolno latal a mial spory zapas mocy

Opublikowano

Głównie 10x5 APC. Model jest dość szybki, ale i wolno daje sobie radę :) Hmm, zawsze można założyć śmigiełko 11'. Fotki jak to wygląda masz w tym temacie parę stron wcześniej.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć!

A co powiecie o zestawie napędowym proponowanym przez MPX czyli:

- silnik HIMAX C 3516-1130

- 4 śmigła: APC 10x5 + APC 11x5,5 + 2x APC 11x5,5

- regulator: MULTIcont BL-54 ( 54 A )

Mam okazję odkupić go od kolegi za 300 PLN. Powiedzcie czy warto go kupić?

Opublikowano

No co tu dużo gadać - na 100% będzie pasować :wink:

Te systemy napędowe nie mają w Polsce za bardzo racji bytu, bo ich ceny są po prostu kolosalne !!

Opublikowano

Wiem, że można taniej, ale czy za opisany przez mnie zestaw warto dać 300 PLN? Czy ten zestaw napędowy wart jest tej ceny?

Opublikowano

Cześć!

Planuję do swojego Gemini włożyć 4 serwa Hitec HS-55. Czy to wystarczy?

A może warto na ster kierunku i wysokości zamontować jakieś większe (mocniejsze) serwa?

Jakie proponujecie?

Opublikowano

W sumie rozmiar ten sam co HS-55, tylko różnią się trochę wagą.

A czym się różnią HS-65HB i HS-65MG? W opisie na stronie podane są takie same parametry, tylko cena jest inna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.