Rodi Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Witajcie koledzy. Dzis udało mi się wygospodarować trochę czasu by skladac Madmana, bo już i tak długo czeka na zlozenie. Do rzeczy w serwach firmy D-power miałem wsadzone gumki z tulejami chciałem je na chwile wyciagnac i w tym momencie poszy mi uszy mocowania w 2 serwach po jednej stronie:( stawiam na bardzo slaba jakość plastkikow. I teraz mam problem jak to naprawić? Na pewno będę pisal do sklepu czy tej części obudowy nie idzie u nich kupic (choć w to watpie) . Klejenie na tak malej powierzchni raczej mi nic nie da i szybko pusci:( Ale naszla mnie jedna myśl, co jak bym obcial te uszy równo z obodowa a następnie ze sklejki lub pleksy wycial taki prostokąt który ciasno spasuje się z obodowa i od gornej strony skleil to zywica epoksydowa czy jakims innym klejem. Co wy o tym myślicie może macie tez inne pomysły? Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Jakoś trzeba sobie radzić. Zrób tak jak mówisz ale nie odcinaj tych istniejących mocowań - zawsze to jakieś wzmocnienie będzie. Możesz też kleić klejem CA - trzyma bardzo dobrze. W ostateczności przerobić położenie mocowania - jeśli się da - i położyć na płask. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Dzieki Irku za rade, nie odcialem uszu a na CA bardzo mocno trzyma. Nie robilem ramki na serwo bo zapomnialem ze juz przykleilem dystans na serwo do kadluba. A to dlatego ze kadlub okazal sie wezszy a 2 serwa sie nie zmieszcza( na przeciw siebie). Wiec zrobilem drugi dystans ktory przykleilen do serwa jako uszy i gitara. Przynajmniej moge lepiej przykrecic do kadluba bo przez ten kabel od serwa ktory wychodzi z boku czlowiek potrzebuje wieksza dziure na serwo. Nie wyglada to estetycznie ale bedzie dzialac. Dzieki raz jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi