mayster8405 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Kosmetyka kadłuba. Mocowanie linki do ramienia serwa lub dzwigni steru niiby prosta rzecz, ale z regulacją bynajmniej dla mnie już trudniej. Postanowiłem więc zrobić coś takiego , nazwę to "regulatorem " Zrobiłem go z folii 0.8m/m, myśle że i sklejka tej grubości by też była, ważne aby otworki były tej samej średnicy co linka, wówczas po zaciągnięciu linka w tym "regulatorze" się nie przesunie - sprawdzone !!!.Czy będzie on przy serwie czy dzwigni zobaczę to w praktyce, no i czy w ogóle w modelu zda to egzamin. Wykonałem rysunek bo dla mojego aparatu ten element jest za mały i nie wyrażny. I czekam dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 I na tym kończy się kosmetyka modelu 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 bardzo ładny ci wyszedł Jeszcze film i opinia jak lata i będzie full relacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Tak dla ścisłości, gdybym dysponował folią Lilac o gramaturze 18-20gram/m2 taka jak niebieska, model by ważył dokładnie tyle co z planów autora, tzn 4oz. Te 5GRAM ale i tak dobrze. Dzięki za pochwałę i że się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Jeszcz jedna sprawa mnie zastanawia dotycząca stabilizatora napięcia, czy jednak nie zastąpić go przetwornicą napięcia i zasilać odbiornik napięciem 3.7V.Mniejszy pakiet, zajmuje mniej miejsca, oszczędność energii, mniejsze wydzielanie ciepła Jest taka przetwornica impulsowa pod symbolem S7V7F5V 1A. Zasilanie może być od 2.7 V do 11.8. Płyteczka ma wymiary 9x12x3 m/m, masa bez złącz 0.5 grama. oto link https://botland.com.pl/przetwornice-step-up-step-down/941-przetwornica-step-up-step-down-s7v7f5-5v-1a.html Czy ktoś z Was używa tej lub takiej przetwornicy w DLG /HLG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 A nie wystarczy sama bateria 1s ? Mój Next (1,5m) spokojnie daje radę mimo słabszych przy tym napięciu serw... Odbiornik też nie marudzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Paweł, nie wiem jaki masz odbiornik ,ja mam Turnigy TGY i6 i instrukcja mówi o zasilaniu od 4 - 6.5 V. JUtro to muszę sprawdzić. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 używam Frsky X4R i intstrukcja też to samo mówi, ale działa spoko Może też dlatego, że aku 1000mAh (przerobione z 2s 500), więc nie ma spadków napięć pod obciążeniem... A i tak musiałem jeszcze 5g dołożyć. Natomiast przetwornica z HK źle się jakoś zachowywała - zdarzało jej się wyłączać przy włączaniu do modelu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Pawle, ta przetwornica nie jest z HK, lecz od nas z f-my Botland. Co do akku mam rozebrany Zippi 500mAh 7.4V / był, nowiutki ale kolga mi załatwił zwarcie/ więc wypróbuję tę dobrą celę.Jeśli wypali to co mówisz będzie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Dobrze powiedziałeś, odbiornik chodzi, podłączone serwa także.Ale też zrobiłem pakiet z 7.4V/350 mAh i zlutowałem go równolegle, więc ma te same gabaryty ale 3.7V i 700 MAh.Po naładowaniu mam 4.2 Volta i blisko 700 pojemności.Jak się nie sprawdzi wyrzucę, bo pakiet był ciut "otyły" i stąd ta zabawa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Sprawdź jeszcze na wszelki wypadek czy odbiornik działa przy rozładowanym LiPo przy napięciu np 3,5V bo było by nieciekawie gdybyś stracił link w trakcie lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 No Heniek jestem pod wrazeniem i to bardzo duzym. Wyszedl piekny.naprawde super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Odbiorniki np. Orange wylogowują się dopiero gdzieś przy 2,8V - sprawdzone. A przy dużej pojemności nie powinno być spadków napięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Dzięki Mirku za pochwałę i info Sprawdzę to w praktyce w terenie ..Z jednym serwem problemu nie ma i wszystko chodzi jak w masełku, ciekawe jak się zachowa odbiornik jak będzie obciążony dwoma serwami / drugiego jeszcze nie ma/.. W dalszy ciągu czekam na przesyłkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Wreszcie otrzymałem przesyłkę od naszego kolegi Andrzeja 351 który mi zamówił serwa i pakiet. Od razu przystąpiłem do montażu, a że miałem już wszystko przygotowane po pół godzinie było już wszystko gotowe wraz z regulacją.Wygląda to tak W sumie FINE Po końcowym sprawdzeniu wyważenia okazało się że, muszę coś jeszcze minimalnie dołożyć na nos ale to już w terenie.Tylko pogoda. Dzięki kolegom za wsparcie no i coś spróbuję nagrać. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Witam. Czekam z niecierpliwoscia na filmik z oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Witajcie,ja też czekam na oblot, ale nie popędzajmy mistrza prawdziwego modelarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Piotrze, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 to wcale nie było wazeliniarstwo czy już po oblocie?lub kiedy oblot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 19 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 No niestety jeszcze nie, pogoda taka sama jak u Ciebie . Akurat mam czas na uszycie latawca akrobatycznego "Stacker" /dwulinkowca/ który obstalował u mnie wnuczek przed wakacjami.No i przyjedzie do mnie na dniach na wakacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi