EnzO_CK Opublikowano 3 Września 2008 Autor Opublikowano 3 Września 2008 Witam! Z okazji, że nie ma nikogo chętnego na ten model, w sumie to nawet lepiej. No ale - - - http://www.allegro.pl/item431436381_trenerek_rc_mvvs_2_5_nowy.html Tylko dla ułatwienia chciałbym przerobić pare rzeczy. 1. Dać cylinder w góre. Może to troche nieestetyczne, ale widać cały gaźnik i prawdopodobnie nie będzie takich problemów jak ten z palcem. Ale cały dziób będzie trzeba ciąć i zatykać dziury ( z wydechu i iglicy ) :evil: 2. Dorobić skrzydła z lotkami. 3. Zniżyć ten dziób przed oknem. Może ma ktoś jeszcze jakiś pomysł aby ułatwić mi pierwsze loty. Narazie wywaliłem flaki bo liczyłem, że model sie sprzeda.
Janek Opublikowano 5 Września 2008 Opublikowano 5 Września 2008 Jak chcesz uniknąć problemów z palcem używaj rękawiczek. Przestaw śmiało silnik cylindrem w górę i nie przejmuj się wyglądem, to ma latać a nie wyglądać. Lotki dorobić zawsze można, ale na razie to chyba nie jest konieczne.
EnzO_CK Opublikowano 5 Września 2008 Autor Opublikowano 5 Września 2008 Faktycznie. Przecież i tak nie jedno kretobicie zalicze. Ps. Uzywałem rękawiczek roboczych ( takich co sie na budowach używa ). Ją też rozerwało
EnzO_CK Opublikowano 5 Września 2008 Autor Opublikowano 5 Września 2008 I sie zaczyna. Enzo siada do biórka i sie zacina. A mianowicie, zostało jedno serwo . Nawet zbiornika nie ma. Zaczynają się męczarnie z łożem ( trzeba przerobić, bo jest za nisko ) . Następnie podkładki pod łoże ale to jakoś przejdzie. Jak mi sie uda to skocze rano do sklepu i kupie balse 3mm ( zakleić dziury :twisted: po iglicy itd. ) Nie posiadam szpachli do załatania dziur, czy będzie dobra mieszanka wiór z wikolem :?:
EnzO_CK Opublikowano 9 Września 2008 Autor Opublikowano 9 Września 2008 Desperacka próba ustawienia silnikiem do góry cylindrem udana . Niestety coś kosztem czegoś. Dziób wygląda jak po krecie. Czas na wzmocnienia z listewek. Zbiornik już na swoim miejscu. Teraz połączyć wszystkie te flaki do soboty i pocwalić sie rodzinie jaki ja nidokładny :lol2: Jestem ciekaw czy po tych męczarniach silnik sie zlituje i zacznie pracowac jak ja mu każe.
pmaverick Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 Wzbiles sie wreszcie enzo w powietrze?
EnzO_CK Opublikowano 21 Listopada 2008 Autor Opublikowano 21 Listopada 2008 Niestety nie mam czasu :cry: . A to nauka, a to rodziców to nie interesuje. :oops: Potrzebuje kogoś, kto by mi w tym pomógł. Bo sądząc po moich rodzicach za grosz ich to nie interesuje a prawa jazdy nie mam. :cry: Próba silnika w modelu udana. Wymaga on jeszce regulacji może za dwa lata poleci :oops: ------EDIT------ MODEL DO SPRZEDAŻY Przy okazji aktulane zdjęcia http://www.allegro.pl/item507400405_trenrek_rc_mvvs_2_5_nowy.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.