Jacqubes Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Mam 2celki li-ionów z Motorolli. Wyjdzie z tego jakiś pakiet na cd'ka z małym śmigłem ?
ertman_176 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Do 150 g slow flyera może ... Napewno nie do szoków ... Ale nie spodziewaj sie wielkich osiągów ...
mariolotnik Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Czemu z malym smiglem? mozesz dac przekladnie... lub nawinac cd pod wielkie smiglo... do slow-flyera silnik nie musi byc dynamiczny....
Diakon Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Nie wiem czy Li-ion potrafi oddać duży prąd... (wiecie o co mi chodzi :roll: ).
qba Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 li-ion potrafią dużo ale nie takie te powiedzmy 3-4 A
Jacqubes Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2007 A jakie miałeś qba na myśli ? Te z laptopów (jakie byście polecali) ?
marcin133 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Czemu z malym smiglem? mozesz dac przekladnie... lub nawinac cd pod wielkie smiglo... do slow-flyera silnik nie musi byc dynamiczny.... ... to nie silnik stawia ograniczenia użycia większych śmigieł a bateria.....
Jacqubes Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2007 Kaniony przecież cofneli ich produkcję ?
mariolotnik Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Czemu z malym smiglem? mozesz dac przekladnie... lub nawinac cd pod wielkie smiglo... do slow-flyera silnik nie musi byc dynamiczny.... ... to nie silnik stawia ograniczenia użycia większych śmigieł a bateria..... :shock: :shock: Chyba nie.. Znaczy w pewnym sensie... zwykly cd, 25 mm stojan mozessz nawinac zeby krecil smiglem 12 calowym i pobieral 4 A... (bedzie sie wtedy dosc mocno grzal) Takze sam widizsz nie tylko batreria stanowi ograniczenia co do smigla ale i silnik....
motyl Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 li-ion potrafią dużo ale nie takie te powiedzmy 3-4 A Li-ion zbyt wiele nie potrafią w porównaniu z Li-pol. A te konkretne to 3A chyba nie wycisna zsiebie max 2A
marcin133 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Chyba nie.. Znaczy w pewnym sensie... zwykly cd, 25 mm stojan mozessz nawinac zeby krecil smiglem 12 calowym i pobieral 4 A... (bedzie sie wtedy dosc mocno grzal) Takze sam widizsz nie tylko batreria stanowi ograniczenia co do smigla ale i silnik.... Takie zabiegi oczywiście można robić ale jak pewnie wiesz kosztem obrotów i znaczącego spadku prędkości strumienia zaśmigłowego. Samolot nie poleci ze śmigłem od śmigłowca Oczywiście przykład wyolbrzymiony ale wiedz że nie tylko ciąg statyczny jest istotnym parametrem w doborze napędu do samolotu.
Doman Opublikowano 24 Stycznia 2007 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Ktoś już testował celki z komórek w 90%(jeśli nie więcej) są w stanie oddać 1C, przy większych prądach rezystencja im skacze i mamy flaczki ;-)
mariolotnik Opublikowano 24 Stycznia 2007 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Takie zabiegi oczywiście można robić ale jak pewnie wiesz kosztem obrotów i znaczącego spadku prędkości strumienia zaśmigłowego. Samolot nie poleci ze śmigłem od śmigłowca Oczywiście przykład wyolbrzymiony ale wiedz że nie tylko ciąg statyczny jest istotnym parametrem w doborze napędu do samolotu. Oczywiscie wiem.. Jeden model potrzebuje do lotu wiekszego strumienia zasmiglowego drugi na odwrot... Tyle ze ja mowielm akurat o silniku do slow-flyera ktory lata wolno i moze latac na wielkim (nie za guzym) smigle i malym strumieniu zasmiglowym Mysle ze sie rozumiemy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.