Jacqubes Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Mam 2celki li-ionów z Motorolli. Wyjdzie z tego jakiś pakiet na cd'ka z małym śmigłem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Do 150 g slow flyera może ... Napewno nie do szoków ... Ale nie spodziewaj sie wielkich osiągów ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariolotnik Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Czemu z malym smiglem? mozesz dac przekladnie... lub nawinac cd pod wielkie smiglo... do slow-flyera silnik nie musi byc dynamiczny.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Nie wiem czy Li-ion potrafi oddać duży prąd... (wiecie o co mi chodzi :roll: ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 li-ion potrafią dużo ale nie takie te powiedzmy 3-4 A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 A jakie miałeś qba na myśli ? Te z laptopów (jakie byście polecali) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Kaniony :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Czemu z malym smiglem? mozesz dac przekladnie... lub nawinac cd pod wielkie smiglo... do slow-flyera silnik nie musi byc dynamiczny.... ... to nie silnik stawia ograniczenia użycia większych śmigieł a bateria..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Kaniony przecież cofneli ich produkcję ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariolotnik Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Czemu z malym smiglem? mozesz dac przekladnie... lub nawinac cd pod wielkie smiglo... do slow-flyera silnik nie musi byc dynamiczny.... ... to nie silnik stawia ograniczenia użycia większych śmigieł a bateria..... :shock: :shock: Chyba nie.. Znaczy w pewnym sensie... zwykly cd, 25 mm stojan mozessz nawinac zeby krecil smiglem 12 calowym i pobieral 4 A... (bedzie sie wtedy dosc mocno grzal) Takze sam widizsz nie tylko batreria stanowi ograniczenia co do smigla ale i silnik.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 li-ion potrafią dużo ale nie takie te powiedzmy 3-4 A Li-ion zbyt wiele nie potrafią w porównaniu z Li-pol. A te konkretne to 3A chyba nie wycisna zsiebie max 2A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Chyba nie.. Znaczy w pewnym sensie... zwykly cd, 25 mm stojan mozessz nawinac zeby krecil smiglem 12 calowym i pobieral 4 A... (bedzie sie wtedy dosc mocno grzal) Takze sam widizsz nie tylko batreria stanowi ograniczenia co do smigla ale i silnik.... Takie zabiegi oczywiście można robić ale jak pewnie wiesz kosztem obrotów i znaczącego spadku prędkości strumienia zaśmigłowego. Samolot nie poleci ze śmigłem od śmigłowca Oczywiście przykład wyolbrzymiony ale wiedz że nie tylko ciąg statyczny jest istotnym parametrem w doborze napędu do samolotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Ktoś już testował celki z komórek w 90%(jeśli nie więcej) są w stanie oddać 1C, przy większych prądach rezystencja im skacze i mamy flaczki ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariolotnik Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Takie zabiegi oczywiście można robić ale jak pewnie wiesz kosztem obrotów i znaczącego spadku prędkości strumienia zaśmigłowego. Samolot nie poleci ze śmigłem od śmigłowca Oczywiście przykład wyolbrzymiony ale wiedz że nie tylko ciąg statyczny jest istotnym parametrem w doborze napędu do samolotu. Oczywiscie wiem.. Jeden model potrzebuje do lotu wiekszego strumienia zasmiglowego drugi na odwrot... Tyle ze ja mowielm akurat o silniku do slow-flyera ktory lata wolno i moze latac na wielkim (nie za guzym) smigle i malym strumieniu zasmiglowym Mysle ze sie rozumiemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.