czaja18 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Witam Co mogę zrobić jak ktoś nieznajomy rejestruje się na kilku nieznajomych mi forach/serwisach? Widać że to raczej jakieś dziecko neo bo wszystko jest o grach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCRUBBY Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Jeżeli to ktoś nieznajomy - to po co zawracasz sobie głowę... ? Wydaje mi się, że jednak masz jakiś cel w tym, by zapytać się o "te" sprawy. Opisz dokładniej kto, co, komu robi. Z Twojego posta nie wynika żadne nadużycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 napisz do administracji serwera na ktorym masz konto, ze ktos uzywa twojego konta. i co chcesz zeby zrobili (zmiana hasla na SMS/telefon)... cokolwiek... ps. zaloz konto na googlach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Denerwuje mnie ten dodatkowy spam. Dzisiaj dostałen następną porcje e-maili tego typu. Konta nie chce zmieniać bo to mam już od kilku ładnch lat i jestem przyzwyczajony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Zmień hasło. Nie wiele - może użyj wielkich liter, lub zastąp np. I - 1, czy o - 0, a-4 itd... Ktoś podaje przypadkowy adres - akurat twój. Wtedy nic nie zrobisz. Jeśli się loguje na twoje konto (niektóre maile mają link aktywacyjny) to zmień hasło i nie będzie się logował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Chyba nie wszyscy zrozumieli w czym problem. Ktoś nieznajomy używając emila Czaja18 próbuje zarejestrować się w różnych miejscach. W wyniku tego z tych miejsc przychodzą emile do Czaja18, a nie do tego kogoś "kto chciał" się zarejestrować. Pamiętajcie, że rejestracja polega na wpisaniu adresu e-mail w odpowiednią rubryczkę w formularzu rejestracyjnym. Wystarczy tylko znać ten adres - bez konieczności znajomości hasła dostępu do poczty. Ot co. Żadne zmienianie haseł i informowanie odpowiednich służb nic nie da. Teraz to jest już tylko jedno wyjście. Ustawić sobie twardy spam assasin - ja np mam ustawione na paru kontach automatyczne kasowanie wiadomości z domen .com. Bo wygląda na to, że Twój email jest w jakiejś bazie danych internetowych robotów, które napędzają ruch... Rada na przyszłość - nie podawać swojego adresu email publicznie. Ja zmieniam e-mile średnio co dwa - trzy lata... oczywiście wszystkich zainteresowanych powiadamiając o takowej zmianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.