czaja18 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Witam Co mogę zrobić jak ktoś nieznajomy rejestruje się na kilku nieznajomych mi forach/serwisach? Widać że to raczej jakieś dziecko neo bo wszystko jest o grach.
SCRUBBY Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Jeżeli to ktoś nieznajomy - to po co zawracasz sobie głowę... ? Wydaje mi się, że jednak masz jakiś cel w tym, by zapytać się o "te" sprawy. Opisz dokładniej kto, co, komu robi. Z Twojego posta nie wynika żadne nadużycie.
Raffik Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 napisz do administracji serwera na ktorym masz konto, ze ktos uzywa twojego konta. i co chcesz zeby zrobili (zmiana hasla na SMS/telefon)... cokolwiek... ps. zaloz konto na googlach
czaja18 Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Opublikowano 1 Lipca 2008 Denerwuje mnie ten dodatkowy spam. Dzisiaj dostałen następną porcje e-maili tego typu. Konta nie chce zmieniać bo to mam już od kilku ładnch lat i jestem przyzwyczajony.
madrian Opublikowano 1 Lipca 2008 Opublikowano 1 Lipca 2008 Zmień hasło. Nie wiele - może użyj wielkich liter, lub zastąp np. I - 1, czy o - 0, a-4 itd... Ktoś podaje przypadkowy adres - akurat twój. Wtedy nic nie zrobisz. Jeśli się loguje na twoje konto (niektóre maile mają link aktywacyjny) to zmień hasło i nie będzie się logował.
japim Opublikowano 2 Lipca 2008 Opublikowano 2 Lipca 2008 Chyba nie wszyscy zrozumieli w czym problem. Ktoś nieznajomy używając emila Czaja18 próbuje zarejestrować się w różnych miejscach. W wyniku tego z tych miejsc przychodzą emile do Czaja18, a nie do tego kogoś "kto chciał" się zarejestrować. Pamiętajcie, że rejestracja polega na wpisaniu adresu e-mail w odpowiednią rubryczkę w formularzu rejestracyjnym. Wystarczy tylko znać ten adres - bez konieczności znajomości hasła dostępu do poczty. Ot co. Żadne zmienianie haseł i informowanie odpowiednich służb nic nie da. Teraz to jest już tylko jedno wyjście. Ustawić sobie twardy spam assasin - ja np mam ustawione na paru kontach automatyczne kasowanie wiadomości z domen .com. Bo wygląda na to, że Twój email jest w jakiejś bazie danych internetowych robotów, które napędzają ruch... Rada na przyszłość - nie podawać swojego adresu email publicznie. Ja zmieniam e-mile średnio co dwa - trzy lata... oczywiście wszystkich zainteresowanych powiadamiając o takowej zmianie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.