rafal1028 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Witam.Mam od jakiegoś czasu mam pierwszego pioneerka i zauważyłem że silnik wg mnie jest trochę pod dziwnym kątem(tak jakby szedł trochę w dół).Czy tak ma być?Czy da się go jakoś ustawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Bez problemu, za pomocą podkładek po śruby mocujące silnik. Model powinien polecieć, ale w pierwszym locie bardzo uważaj z gazem i obserwuj jak się zachowuje model przy dodawaniu gazu czy zadziera, czy opada, czy tylko przyśpiesza. W zależności od potrzeb dodajesz podkładki pod śruby mocujące, pochylając lub wznosząc oś silnika. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Tak ma być.Jeśli będzie źle to zrobisz jak pisze Adrian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelth Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Rafał, doradzam po wyregulowaniu zabezpieczyć wszystkie śrubki przed odkręceniem. Ja tego nie zrobiłem i dzisiaj podczas "checklisty" przed kolejnym lotem zauważyłem, że coś jest nie tak z silnikiem. Okazało się, że 3 z 4 śrubek mocujących silnik się odkręciły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Tak ma być. W tylnopychu przedłużenie osi silnika powinno trafiać w SC czy CG jak wolisz, czyli w środek ciężkości. Jak go wyprostujesz, po wypuszczeniu z ręki i dodaniu gazu, model zaryje nosem w glebę i kolejny zabity zwierzak na sumieniu. Powinien mieć również wykłon na stronę obrotów, jakieś 3 stopnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi