skippi66 Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Nauczyłem się chyba mocno rzucać. Za słaby wyrzut skutkował właśnie przechyłami. Robiłem to wpierw nad wysoką roślinnością, ale dwa razy model pokonał tą roślinność i usiadł dalej na brzuchu na trawniku. Nie skręca, i nie pochyla na boki. Nie wiem co znaczy zaś łagodne opadanie, jak pióro nie opadł. Ale też niczym nie zarył w Ziemię. Zatem pora na silnik. Ponieważ element stawiający największy opór czyli skrzydło, masz powyżej silnika, zastosuj nieco większy skłon. Myślę że 5 stopni będzie nie od rzeczy. I nie dawaj od razu pełnej mocy tylko, powiedzmy, 3/4. Musi polecieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek89 Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Witam, próbowałem lotu silnikowego. Kończy się to tym, że model jest ciągnięty w dół. Skłon wynosi około 3 stopnie w dół. Z wyłączomym silnikiem model leci te 10-15 metrów. Włącze silnik to się pochyla i wali w ziemie 5 metrów dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi