Ejdzjan Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Witam Serdecznie. Chciałem się pochwalić moim zabytkowym Wicherkiem 25. Model długo leżał i zbierał kurz Więc przyszedł czas na renowację. Wicherek jest konstrukcji sklejkowo sosnowej Czyli tradycyjna konstrukcja. Pierwsze co to zabrałem się za zerwanie starego poszycia które było już bardzo zniszczone. Modelik ten dostałem od pewnego modelarza i tutaj mam wątpliwości ponieważ mam zamiar założyć mu silniczek ASP 7.5 cm czy ten motorek nie będzie do niego trochę za duży ? . A drugi uwaga to model nie posiada lotek czy zostawiać go w takiej wersji a może dorobić mu lotki nie mam pojęcia jak się może zachowywać model bez lotek przy rozpiętość 170 m Poniżej wrzucam kilka fotek i będę się starał na bieżąco wstawiać zdjęcia z renowacji. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Kolega Marcin latał na 4ccm i sobie chwalił http://pfmrc.eu/index.php?/topic/52440-wicherkomania-tutaj-chwalimy-si%C4%99-swoimi-wicherkami-we-wszelakiej-wersji/#entry553868 Ale może lepiej niech sam się wypowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ejdzjan Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Mówisz Darku że troszkę za duży silniczek właśnie też mam te same wątpliwości co do napędu. Jak na razie zostawię ten silnik co mam bo nawet choć bym chciał założyć mniejszy to takiego nie posiadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Kolega Marcin latał na 4ccm i sobie chwalił http://pfmrc.eu/index.php?/topic/52440-wicherkomania-tutaj-chwalimy-si%C4%99-swoimi-wicherkami-we-wszelakiej-wersji/#entry553868 Ale może lepiej niech sam się wypowie Oj bardzo sobie chwalę! Silnik doskonały Mocy wystarcza nawet na holowanie 700g szybowca. przyjemne latanie na pół gazu. Co do lotek to zależy. Przy odpowiednim wzniosie lata się przyjemnie i bezpiecznie. Osobiście wole mieć lotki choć posiadam jeden model bez lotek i przyjemnie mi sie nim lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ejdzjan Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 W takim razie panowie z silniczkiem na razie się wstrzymuje. Poniżej kilka zdjęć z postępów pracy nad renowacją Wicherka oklejony statecznik poziomy oraz został pomalowany przód na biało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Mądry wybór! Ciekaw jestem co wyjdzie z tej renowacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Skoro tak stary to ja bym okleił go chodź papierem a nie tak na nowocześnie. Adrian daj zdjęcie w wiekszej rozdzielczości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi