BRoman Opublikowano 29 Czerwca 2016 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Pewnie nie rozumiem do końca pracy regulatorów ale : kiedy programuję w "Governor mode" soft start a w 'Brake type" średni hamulec to owszem start jest miękki ale hamulec wyłącza się i nie działa. Używam karty programatora. Regulator i karta ZTW. Jeśli w governor ustawię RPM off hamulec jest ale miękkiego startu nie ma. O co chodzi ?
TheKuba1414 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Governor mode jest przeznaczony do śmigłowców, utrzymuje stałe obroty niezależnie od obciążenia. to jest taka karta: http://www.altitudehobbies.com/image/cache/data/Mantis/mantis_card2-700x700.jpg ? Jeśli nie to jakie masz opcje do wyboru obok "Brake" i "Start"?
BRoman Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2016 Mam taka kartę a do czego użyję gavernor to nie jest istotne. Istotą jest samodzielna zmiana oprogramowania hamulca. Więc o co chodzi ?
TheKuba1414 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Spróbuj ustawić "brake type" na soft lub hard brake i powinno działać.
BRoman Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Opublikowano 5 Lipca 2016 No to już wiem o co chodzi ! Jeżeli sprawdziłem 2 szt regulatorów ZTW takiego samego typu i oba nie sprawdziły się w swoich funkcjach jakie deklaruje producent to oznacza , że 100% tego sprzętu (ten typ) jest do bani ! W pierwszym nie dało się zaprogramować hamulca-serwis wymienił bez problemu na nowy (?) W drugim za pomocą dowolnej ilości ustawień nie można ustawić miękkiego startu i hamulca . Albo miękki start i wtedy nie ma hamulca, albo hamulec i nie ma miękkiego startu. Regulator sam przechodzi do trybu wyłączony hamulec jeżeli ustawia się miękki start. To jest niedopuszczalne by regulator samodzielnie zmieniał jakiekolwiek ustawienie. Zwykłe dziadostwo ! A kolorek taki obiecujący .... Poradziłem sobie z miękkim startem z poziomu nadajnika (MC 24) opóźniając działanie kanału wyłącznika silnika o 1,6 sek na wstępie. Jest hamulec i miękki start. A jeśli ktoś nie ma takiej funkcji w nadajniku? Kupić spowalniacz serwa ? Można i tak byle nie firmy ZTW ! 1
Rekomendowane odpowiedzi