BRoman Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Pewnie nie rozumiem do końca pracy regulatorów ale : kiedy programuję w "Governor mode" soft start a w 'Brake type" średni hamulec to owszem start jest miękki ale hamulec wyłącza się i nie działa. Używam karty programatora. Regulator i karta ZTW. Jeśli w governor ustawię RPM off hamulec jest ale miękkiego startu nie ma. O co chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Governor mode jest przeznaczony do śmigłowców, utrzymuje stałe obroty niezależnie od obciążenia. to jest taka karta: http://www.altitudehobbies.com/image/cache/data/Mantis/mantis_card2-700x700.jpg ? Jeśli nie to jakie masz opcje do wyboru obok "Brake" i "Start"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Mam taka kartę a do czego użyję gavernor to nie jest istotne. Istotą jest samodzielna zmiana oprogramowania hamulca. Więc o co chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Spróbuj ustawić "brake type" na soft lub hard brake i powinno działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 No to już wiem o co chodzi ! Jeżeli sprawdziłem 2 szt regulatorów ZTW takiego samego typu i oba nie sprawdziły się w swoich funkcjach jakie deklaruje producent to oznacza , że 100% tego sprzętu (ten typ) jest do bani ! W pierwszym nie dało się zaprogramować hamulca-serwis wymienił bez problemu na nowy (?) W drugim za pomocą dowolnej ilości ustawień nie można ustawić miękkiego startu i hamulca . Albo miękki start i wtedy nie ma hamulca, albo hamulec i nie ma miękkiego startu. Regulator sam przechodzi do trybu wyłączony hamulec jeżeli ustawia się miękki start. To jest niedopuszczalne by regulator samodzielnie zmieniał jakiekolwiek ustawienie. Zwykłe dziadostwo ! A kolorek taki obiecujący .... Poradziłem sobie z miękkim startem z poziomu nadajnika (MC 24) opóźniając działanie kanału wyłącznika silnika o 1,6 sek na wstępie. Jest hamulec i miękki start. A jeśli ktoś nie ma takiej funkcji w nadajniku? Kupić spowalniacz serwa ? Można i tak byle nie firmy ZTW ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi