Kitam Opublikowano 4 Lipca 2008 Opublikowano 4 Lipca 2008 Witam! Jestem początkującym modelarzem, który poszukuje dpowiedniej aparatury na początek. Ponieważ nie chciałbym kupować póżniej pięćdziesięciu apek myślałem o jakiejś, która zaspokoiła by moje potrzeby na jakiś czas. Gdy przegłądałem ofertę NASTIKU znalazłem taką :Hitec Eclipse 7 PPM jest to pełen zestaw, więc myśłę że na początek byłaby dobra ( oszczędziłbym sobie problemu wybierania serw, itd.) Jak sądzicie? Bardzo proszę o sugestie.
kamil_rc Opublikowano 4 Lipca 2008 Opublikowano 4 Lipca 2008 Aparatura jest OK. Kolega ma ja i sobie chwali. Ja na twoim miejscu bym dobierał do MX16s by mieć już syntezę bo to teraz jest na porządku dziennym a kwarce tez trzeba kupować. Co do serw to pewnie będziesz zaczynał od jakiegoś deprona i te serwa standard będą zaduze do tych modeli wiec narazie i tak będą siedzieć w pudełku pewnie.
Kitam Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Opublikowano 14 Lipca 2008 Z tymi serwami jest aż tak źle? Chciałem sobie zbudować RWD 5 by Skazoo.
Patryk Sokol Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 W RWD te serwa są w porządku. Aparatura też jest ok (spore możliwości), ale troszkę już odstaję od nowszych modeli. Popatrz jeszcze na Cockpit SX: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1964& Ma naprawdę genialną ergonomię (od Eclipse'a znacznie lepszą) i duże możliwości. Ponadto ciekawa jest też (jak kolega wyżej pisał) MX-16s: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=3389 Z tym, że to trochę wyższa półka jest (ale możliwości też najwyższe).
Kitam Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Opublikowano 16 Lipca 2008 Dobrze, przekonaliście mnie. Teraz tylko wybór między MX-16s a Cockpitem. Jeszcze tylko proszę o dokładniejsze sugestie, która będzie lepsza do użytkowania dla początkującego.
Kitam Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Opublikowano 18 Lipca 2008 Hmmm... Teraz zaczynam się zastanawiać nad pasmem 2,4 Ghz. Według niektórych jest to lepsze od syntezy. Czy rzeczywiście? Np. Graupner MX-16 ifs.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.