Marcin Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Hehe, widzę, że narobiło się tutaj małe zamieszanie. No więc po kolei - oblot nastąpił ''po bożemu'' czyli najpierw rzuty z kumplem modelem w trawę, za trzecim rzutem gaz na max no i model praktycznie pionowo w górę. Jakieś 2kg ciągu tam siedziało. Potem zaryzykowałem nad wysoką trawą samodzielny wyrzut - wystarczyło jakieś 55% gazu, żeby model po wyrzucie leciał, a nie spadał. Co do wózka - niestety model ma za mały ciąg własny - wózek jedzie, jednak wysoka trawa i brak mocy sprawia, że nie jest w stanie rozpędzić się. Poza tym są kłopoty ze sterowaniem - wózek lubi skręcić, co w rezultacie sprawia, że cała konstrukcja przechyla się na skrzydlo i tak też zostaje - uszkodzeń modelu brak. Podsumowując - wózek okazał się częściowym niewypałem - przydaje się do grzebania przy modelu - do startów na trawie niestety niekoniecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 No więc po kolei - oblot nastąpił ''po bożemu'' czyli najpierw rzuty z kumplem modelem w trawę, za trzecim rzutem gaz na max no i model praktycznie pionowo w górę. Jakieś 2kg ciągu tam siedziało. :shock: I Ty się bałeś startu z ręki przy takim ciągu? :rotfl: Gratuluje oblotu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 No dokładnie mówiąc, to bałem się, że Jantar, mimo takiego ciągu, może, po wyrzucie, nim nabierze choć trochę prędkości, zrobić jakąś niespodziankę. No ale popatrzmy na to pozytywnie - znów się czegoś nauczyłem Pozdrawiam i dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.