Skocz do zawartości

Szczecinek Aero Team RC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polatane   :)

Właściwie to Darek polatał, ja jako obsługa naziemna...   ;)

2795f9dc486af82bmed.jpg

d79fa2c7f07e04eamed.jpg

Dość mocny wiatr był ale dało radę pośmigać, cisza, spokój, relaksik...  ;)

Opublikowano

No z tym relaksem to tak sobie w locie bo wiatr naprawdę mocny momentami ale za to pogadanka niezmiennie nastraja pozytywnie  ;)

post-5673-0-92786000-1506859846_thumb.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nowy samolot w modelarni- Fred, oblatany   :)  

Nie maiłem wcześniej do czynienia z dwupłatami, i miałem wrażenie że latam latawcem skrzynkowym   :)  Start na kilku metrach i czułość modelu na podmuchy tak boczne jak i przednie czy tylne nieco mnie zaskoczyła. Nie obyło się też bez klasycznego lądowania dwupłatowców, czyli z przewrotem w przód   :P . Poza tym model przyjemny, dość powolny i po lekkim trymowaniu przewidywalny i wybaczający. 

Udana konstrukcja godna polecenia, choć jak każdy model wymagający "wlatania" i przyzwyczajenia.

post-5673-0-74461500-1514386383_thumb.jpg

post-5673-0-71782700-1514386400_thumb.jpg

post-5673-0-30185400-1514386412_thumb.jpg

post-5673-0-18120300-1514386433_thumb.jpg

post-5673-0-45478100-1514386446_thumb.jpg

post-5673-0-90089400-1514386471_thumb.jpg

post-5673-0-02092700-1514386484_thumb.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki  :)  Teraz pogoda wyjątkowo nie sprzyja lotom, ale kwiecień...  ;)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

My z Irkiem w robocie, on na drugą ... Ja rano niby ale też nie wiem jak długo ... 

Tak że ten ...

Opublikowano

No to postanowione spotykamy sie w niedzielę podajcie godzinę ja się dostosuję

Jakby nie wiało za mocno to bede tez dzis o 18 na wilczych

tel 518430845

Opublikowano

Co do wczorajszego latania to dość mocno wiało Andrzej latał swoim elektroszybowcem i w czasie lotu lewe skrzydło złożyło mu się,  bagnet wygięty pod kątem prostym niestety model wbił się pionowo w ziemię resztki tradycyjnie spalone w ognisku  :D , w ramach pocieszenia odpalił po rocznej przewie spaliniaka który z oporami ale ruszył  :D  .Ognisko się udało,  kiełbaski również . Ja nie polatałem a Piotr z racji problemów z regulatorem  i brakiem mocy przy starcie miał mały wypadek swoim depronowym Piperkiem ale dziób ładnie się odłamał i po sklejeniu śladu nie będzie, a Piotr w drodze powrotnej do domu dostał ode mnie regulator 25A który powinien lepiej dogadać się z jego silnikiem  więc mocy powinno być dość :). Lotnisko nawiedził też Leszek ze z dwoma modelami szybowców F3 które strzelał z gumy, rany jak to lata :o powietrze po prostu wyje przecinane skrzydłami takiego potwora, staliśmy i podziwialiśmy grację i prędkość z jakim modele poruszały się nad lotniskiem.

Opublikowano

Nooo... To się działo!   :rolleyes:

Szkoda że nie mogłem być    :(

Leszka i jego Respecta też mieliśmy okazję kiedyś wcześniej widzieć w akcji.

Nasze latadła to jak traktory przy jego bolidzie F3F...   :lol:

Opublikowano

To może jutro, około 16-ej, i nawet do zachodu słońca  :)  ??

model wbił się pionowo w ziemię resztki tradycyjnie spalone w ognisku

Ja tam resztki zawsze zbieram co do śrubki i później oceniam co się jeszcze da wykorzystać.

Opublikowano

Wszystko co wartościowe zostało sprawnie zdemontowane do ogniska poszedł goły kadłub. Ja dziś polatałem ile chciałem prawie 2 godziny trochę też zmarzłem :D wiaterek całkiem mocny pod wiatr model miał 30-35 km/h  a z wiatrem rozpędzał się do 90-95 km/h  :D . Na którą  godzinę jutro się zmawiamy ?Niezle dopiero teraz zauważylem godzinę spotkania , 16 pasuje będę .

Opublikowano

Co do wczorajszego latania to dość mocno wiało Andrzej latał swoim elektroszybowcem i w czasie lotu lewe skrzydło złożyło mu się, bagnet wygięty pod kątem prostym niestety model wbił się pionowo w ziemię resztki tradycyjnie spalone w ognisku :D , w ramach pocieszenia odpalił po rocznej przewie spaliniaka który z oporami ale ruszył :D .Ognisko się udało, kiełbaski również . Ja nie polatałem a Piotr z racji problemów z regulatorem i brakiem mocy przy starcie miał mały wypadek swoim depronowym Piperkiem ale dziób ładnie się odłamał i po sklejeniu śladu nie będzie, a Piotr w drodze powrotnej do domu dostał ode mnie regulator 25A który powinien lepiej dogadać się z jego silnikiem więc mocy powinno być dość :). Lotnisko nawiedził też Leszek ze z dwoma modelami szybowców F3 które strzelał z gumy, rany jak to lata :o powietrze po prostu wyje przecinane skrzydłami takiego potwora, staliśmy i podziwialiśmy grację i prędkość z jakim modele poruszały się nad lotniskiem.

Jakaś ściema z tym mocnym wiatrem. Byłem godzinę lub dwie przed Leszkiem i nawet fajnie się zrobiło oblot szybowca termika ;)
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.