attyla Opublikowano 23 Września 2017 Opublikowano 23 Września 2017 Patrząc tu http://www.meteo.pl/um/php/meteorogram_id_um.php?ntype=0u&id=1737 nie ma sie czego obawiać No pogoda coraz lepsza to jak wybiera się ktoś na latanie ?
Gość Opublikowano 1 Października 2017 Opublikowano 1 Października 2017 Ktoś coś dziś na wilczych? Tak 11/12-ta ?
merlin71 Opublikowano 1 Października 2017 Opublikowano 1 Października 2017 Polatane Właściwie to Darek polatał, ja jako obsługa naziemna... Dość mocny wiatr był ale dało radę pośmigać, cisza, spokój, relaksik...
Gość Opublikowano 1 Października 2017 Opublikowano 1 Października 2017 No z tym relaksem to tak sobie w locie bo wiatr naprawdę mocny momentami ale za to pogadanka niezmiennie nastraja pozytywnie
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2017 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Nowy samolot w modelarni- Fred, oblatany Nie maiłem wcześniej do czynienia z dwupłatami, i miałem wrażenie że latam latawcem skrzynkowym Start na kilku metrach i czułość modelu na podmuchy tak boczne jak i przednie czy tylne nieco mnie zaskoczyła. Nie obyło się też bez klasycznego lądowania dwupłatowców, czyli z przewrotem w przód . Poza tym model przyjemny, dość powolny i po lekkim trymowaniu przewidywalny i wybaczający. Udana konstrukcja godna polecenia, choć jak każdy model wymagający "wlatania" i przyzwyczajenia.
kondoro Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Piękny model.Pozdrawiam i mam nadzieje ze w okolicach kwietnia polatamy
Gość Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Dzięki Teraz pogoda wyjątkowo nie sprzyja lotom, ale kwiecień...
attyla Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 No to jak Panowie pogoda jak murowana przez najbliższe dni latamy na wilczych ?
Gość Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 My z Irkiem w robocie, on na drugą ... Ja rano niby ale też nie wiem jak długo ... Tak że ten ...
merlin71 Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 Najprędzej to chyba w niedzielę jak by co...
attyla Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 No to postanowione spotykamy sie w niedzielę podajcie godzinę ja się dostosuję Jakby nie wiało za mocno to bede tez dzis o 18 na wilczych tel 518430845
attyla Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 Co do wczorajszego latania to dość mocno wiało Andrzej latał swoim elektroszybowcem i w czasie lotu lewe skrzydło złożyło mu się, bagnet wygięty pod kątem prostym niestety model wbił się pionowo w ziemię resztki tradycyjnie spalone w ognisku , w ramach pocieszenia odpalił po rocznej przewie spaliniaka który z oporami ale ruszył .Ognisko się udało, kiełbaski również . Ja nie polatałem a Piotr z racji problemów z regulatorem i brakiem mocy przy starcie miał mały wypadek swoim depronowym Piperkiem ale dziób ładnie się odłamał i po sklejeniu śladu nie będzie, a Piotr w drodze powrotnej do domu dostał ode mnie regulator 25A który powinien lepiej dogadać się z jego silnikiem więc mocy powinno być dość . Lotnisko nawiedził też Leszek ze z dwoma modelami szybowców F3 które strzelał z gumy, rany jak to lata powietrze po prostu wyje przecinane skrzydłami takiego potwora, staliśmy i podziwialiśmy grację i prędkość z jakim modele poruszały się nad lotniskiem.
merlin71 Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 Nooo... To się działo! Szkoda że nie mogłem być Leszka i jego Respecta też mieliśmy okazję kiedyś wcześniej widzieć w akcji. Nasze latadła to jak traktory przy jego bolidzie F3F...
Gość Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 To może jutro, około 16-ej, i nawet do zachodu słońca ?? model wbił się pionowo w ziemię resztki tradycyjnie spalone w ognisku Ja tam resztki zawsze zbieram co do śrubki i później oceniam co się jeszcze da wykorzystać.
attyla Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 Wszystko co wartościowe zostało sprawnie zdemontowane do ogniska poszedł goły kadłub. Ja dziś polatałem ile chciałem prawie 2 godziny trochę też zmarzłem wiaterek całkiem mocny pod wiatr model miał 30-35 km/h a z wiatrem rozpędzał się do 90-95 km/h . Na którą godzinę jutro się zmawiamy ?Niezle dopiero teraz zauważylem godzinę spotkania , 16 pasuje będę .
cZyNo Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 Co do wczorajszego latania to dość mocno wiało Andrzej latał swoim elektroszybowcem i w czasie lotu lewe skrzydło złożyło mu się, bagnet wygięty pod kątem prostym niestety model wbił się pionowo w ziemię resztki tradycyjnie spalone w ognisku , w ramach pocieszenia odpalił po rocznej przewie spaliniaka który z oporami ale ruszył .Ognisko się udało, kiełbaski również . Ja nie polatałem a Piotr z racji problemów z regulatorem i brakiem mocy przy starcie miał mały wypadek swoim depronowym Piperkiem ale dziób ładnie się odłamał i po sklejeniu śladu nie będzie, a Piotr w drodze powrotnej do domu dostał ode mnie regulator 25A który powinien lepiej dogadać się z jego silnikiem więc mocy powinno być dość . Lotnisko nawiedził też Leszek ze z dwoma modelami szybowców F3 które strzelał z gumy, rany jak to lata powietrze po prostu wyje przecinane skrzydłami takiego potwora, staliśmy i podziwialiśmy grację i prędkość z jakim modele poruszały się nad lotniskiem.Jakaś ściema z tym mocnym wiatrem. Byłem godzinę lub dwie przed Leszkiem i nawet fajnie się zrobiło oblot szybowca termika
Rekomendowane odpowiedzi