MARSOK Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Witam. Posiadam radio spektrum DX6 i chciałbym na nim się szkolić. Jaki polecacie symulator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aethersis Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Osobiście mam miłe doświadczenie z symulatorem Phoenix. W zupełności wystarcza do moich potrzeb. Nauczyłem się na nim sterowania i teraz w zasadzie latam już tylko w rzeczywistości a symulatora nie dotykam. Napisz jednak coś więcej - na jakich modelach i funkcjach ci zależy? Helikoptery? Samoloty? Quadrocoptery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Jedyne co cię ratuje by polatać na twoim sprzęcie to coś takiego : http://www.banggood.com/22-in-1-RC-Flight-Simulator-Cable-for-Realflight-G7-G6-G5-G4-p-950398.html osobiście sprawdziłem Phoenixa i Real FlightG7 i przyjemniej i realniej lata mi się w RF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Oba wspomniane przez kolegów się sprawdzą. Mnie również latało się nieco lepiej w RF. Jeśli będziesz chciał użyć Twojej aparatury (a nie dołączonego do Realflight'a kontrolera), to kupujesz wspomniany przez kolegę Marcina K zestaw. Phoenix w zestawie zdaje się nie posiada kontrolera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARSOK Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Mam w tym momencie Acro Mastera i jest mój początek 3D, nastepy model jaki planuje zakupić to Multiplex RockStar. A potem zobaczymy co dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aethersis Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Do phoenixa da się pobrać programik który go oszukuje i udaje że jest wpięta oryginalna aparatura i dzięki temu urządzonku które polecił kolega wyżej, możesz użyć swojej aparatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARSOK Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Do phoenixa da się pobrać programik który go oszukuje i udaje że jest wpięta oryginalna aparatura i dzięki temu urządzonku które polecił kolega wyżej, możesz użyć swojej aparatury A skąd pobrać ten program Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Kupując ten adapter którego link podałem wyzej nie potrzebujesz nic pobierać. Mam to i z sukcesem korzystam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARSOK Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Tak przeglądam tą stronę to wszystko jest prawie o 50% tańsze niż w polskich sklepach http://m.banggood.com/AL-ZTW-Beates-40A-BEC-Speed-Controller-For-RC-Airplane-p-919065.html Za to w sklepie zapłaciłem 88 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Nie ma co się dziwić jak made in china Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aethersis Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zatem podsumowując i nie robiąc dalszego offtopu - czy kupisz phoenixa, czy realflight, czy też go pobierzesz - jedyne zabezpieczenie jest po stronie hardware, czyli dołączanej z symulatorem aparatury lub klucza USB do którego takową się podpina. Nie każdemu się to podoba, więc Chińczycy wypuścili na rynek wspomniane przez kolegę wyżej urządzonka. Kupujesz takie ustrojstwo i powinno ci działać od strzała bez żadnych dodatkowych programów. Jeśli nie to napisz do mnie na PW jakbyś miał problem z Phoenixem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi