rose Opublikowano 11 Lipca 2008 Opublikowano 11 Lipca 2008 Od pewnego czasu przymierzam sie do kupna Optik6 ale nie wiem którego kupić ponieważ słyszę ze optic sport ma wady z akumulatorem ,a optik 6 ma mało modeli do zapisania . Którego wybrać czekam na odpowiedzi :roll:
BodzioPilot Opublikowano 11 Lipca 2008 Opublikowano 11 Lipca 2008 hm.. nie wiem czy nie lepiej zainwestowac w futabe 6ex w podobnej cenie.. wiem, znam podejscie wielu ludzi do 2.4ghz , sam nie jest do konca przekonany no ale wedlug mnie lepsza aparatura od optica, optic juz troszke stary, jakos dziwnie ciagle wysoko z cena stoi... i ta futaba wedlug mnie jest lepsza http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=162_187&products_id=3247 Niech mnie inni poprawia jak sie myle. Moze inni wypowiedza sie na temat futaby 6ex, bo malo jest o niej na forum
Grzechu Opublikowano 11 Lipca 2008 Opublikowano 11 Lipca 2008 w modele.sklep jest za tą samą cenę, ale tam nic nie ma o większych spalinkach "Aparatura została zaprojektowana specjalnie na potrzeby modelarzy latających modelami samolotów halowych, park i slow-fly, czy też użytkowników niewielkich helikopterów i łodzi."
Irek M Opublikowano 11 Lipca 2008 Opublikowano 11 Lipca 2008 Optic 6 ma w pamięci 8 modeli. Chcesz powiedzieć, że w tak młodym wieku masz już więcej modeli? Jeśli w grę wchodzą tylko te Optic to bierz Optic 6. Wersja sport ma mniej funkcji.
mammuth Opublikowano 11 Lipca 2008 Opublikowano 11 Lipca 2008 jakos dziwnie ciagle wysoko z cena stoi... Znaczy, ze jest warta swej ceny - prawo rynku. Moze inni wypowiedza sie na temat futaby 6ex, bo malo jest o niej na forum Uzywalem (wersja 35Mhz) - spokojnie wystarcza, jakosciowo dobra, zadnych problemow nie mialem, jednak nabylem Eclipse tanio i Futaba lezy w kacie (Eclips juz sprzedany - kupilem Multipleksa )
BodzioPilot Opublikowano 11 Lipca 2008 Opublikowano 11 Lipca 2008 mammuth, czyli polecasz ta apke?), bo ja teraz rozwazam zakup, i chyba zdecyduje sie na ta futabe 6ex 2.4ghz
rose Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Opublikowano 11 Lipca 2008 mammuth czyli masz tom futabe i jest sprawna . niechciałbyś jej sprzedać jeśli tak to za ile i czy prześlesz foty? :?:
mammuth Opublikowano 11 Lipca 2008 Opublikowano 11 Lipca 2008 Polecam w wersji 35 Mhz - bo uzywalem - wciaz gdzies lezy i sie kurzy - o wersji 2.4 wiem tylko tyle, ze wczesne wersje mialy problem z kodowaniem sygnalu (czy cus) - w wersji pozniejszej blad (podobno) poprawiono. Funkcje maja te same Acro/heli - na poczatek aparatura super - jedyne co moge powiedziec na minus to - sa dwie wersje exa i exp - jedna z nich ma przelacznik kanalu (chyba 6 ) 2 pozycyjny - druga 3 pozycyjny - wazne jesli uzywasz lotek w szybowcu jako klap i spojleronow. (np. w EG )- a minus to taki, ze kupilem wersje z przelacznikiem 2 pozycyjnym ;/ . Aha wersja 2.4 wystepuje zdaje sie tylko w wersji z przelacznikiem 2 pozycyjnym, ale pewnosci nie mam. Nie wiem jak Ty, ale jesli chodzi o 2.4 - to wybralbym chyba spectruma dx6i - bawilem sie tym radyjkiem pare razy (sprzet kolegi z lotniska) i cenowo podobnie, a jakies takie przyjazniejsze w obsludze, wiekszy wyswietlacz i zadnych problemow, ponadto troche wiecej pamieci modeli i ustawien, ale szczegolowo mozesz porownac sam
mammuth Opublikowano 11 Lipca 2008 Opublikowano 11 Lipca 2008 mammuth czyli masz tom futabe i jest sprawna . niechciałbyś jej sprzedać jeśli tak to za ile i czy prześlesz foty? Nie szybciej niz jutro niestety - zona zagarnela aparat, a i mnie ciagnie - coby troche zdjec synkowi porobic PS. przepraszam za post pod postem :roll:
rose Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Opublikowano 11 Lipca 2008 czyli masz to futabe do sprzedania . a tak to ile byś chciał za nią ? mój em@il : czaku001@interia.pl pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.