Skocz do zawartości

0ptic6 sport czy zwykły optic6

rose

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu przymierzam sie do kupna Optik6 ale nie wiem którego kupić

ponieważ słyszę ze optic sport ma wady z akumulatorem ,a optik 6 ma mało modeli do zapisania . Którego wybrać czekam na odpowiedzi :roll:

Opublikowano

hm.. nie wiem czy nie lepiej zainwestowac w futabe 6ex w podobnej cenie..

wiem, znam podejscie wielu ludzi do 2.4ghz , sam nie jest do konca przekonany no ale wedlug mnie lepsza aparatura od optica, optic juz troszke stary, jakos dziwnie ciagle wysoko z cena stoi... i ta futaba wedlug mnie jest lepsza

http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=162_187&products_id=3247

Niech mnie inni poprawia jak sie myle.

Moze inni wypowiedza sie na temat futaby 6ex, bo malo jest o niej na forum

Opublikowano

w modele.sklep jest za tą samą cenę, ale tam nic nie ma o większych spalinkach

"Aparatura została zaprojektowana specjalnie na potrzeby modelarzy latających modelami samolotów halowych, park i slow-fly, czy też użytkowników niewielkich helikopterów i łodzi."

Opublikowano

Optic 6 ma w pamięci 8 modeli. Chcesz powiedzieć, że w tak młodym wieku masz już więcej modeli? Jeśli w grę wchodzą tylko te Optic to bierz Optic 6. Wersja sport ma mniej funkcji.

Opublikowano
jakos dziwnie ciagle wysoko z cena stoi...

Znaczy, ze jest warta swej ceny - prawo rynku.

Moze inni wypowiedza sie na temat futaby 6ex, bo malo jest o niej na forum

Uzywalem (wersja 35Mhz) - spokojnie wystarcza, jakosciowo dobra, zadnych problemow nie mialem, jednak nabylem Eclipse tanio i Futaba lezy w kacie (Eclips juz sprzedany - kupilem Multipleksa ;) )

Opublikowano

mammuth czyli masz tom futabe i jest sprawna . niechciałbyś jej sprzedać jeśli tak to za ile i czy prześlesz foty? :?:

Opublikowano

Polecam w wersji 35 Mhz - bo uzywalem - wciaz gdzies lezy i sie kurzy - o wersji 2.4 wiem tylko tyle, ze wczesne wersje mialy problem z kodowaniem sygnalu (czy cus) - w wersji pozniejszej blad (podobno) poprawiono.

Funkcje maja te same Acro/heli - na poczatek aparatura super - jedyne co moge powiedziec na minus to - sa dwie wersje exa i exp - jedna z nich ma przelacznik kanalu (chyba 6 ) 2 pozycyjny - druga 3 pozycyjny - wazne jesli uzywasz lotek w szybowcu jako klap i spojleronow. (np. w EG )- a minus to taki, ze kupilem wersje z przelacznikiem 2 pozycyjnym ;/ .

Aha wersja 2.4 wystepuje zdaje sie tylko w wersji z przelacznikiem 2 pozycyjnym, ale pewnosci nie mam.

Nie wiem jak Ty, ale jesli chodzi o 2.4 - to wybralbym chyba spectruma dx6i - bawilem sie tym radyjkiem pare razy (sprzet kolegi z lotniska) i cenowo podobnie, a jakies takie przyjazniejsze w obsludze, wiekszy wyswietlacz i zadnych problemow, ponadto troche wiecej pamieci modeli i ustawien, ale szczegolowo mozesz porownac sam ;)

Opublikowano
mammuth czyli masz tom futabe i jest sprawna . niechciałbyś jej sprzedać jeśli tak to za ile i czy prześlesz foty?

Nie szybciej niz jutro niestety - zona zagarnela aparat, a i mnie ciagnie - coby troche zdjec synkowi porobic ;)

PS. przepraszam za post pod postem :roll:

Opublikowano

czyli masz to futabe do sprzedania . a tak to ile byś chciał za nią ?

mój em@il : czaku001@interia.pl

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.