JurekS60 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Witam.Problem jest następujący i szukam pomocy. Może ktoś już tak miał Silniki podłączone do APM 2.6 nie uzbrajają się.Satelity 10-12, HDOP 1,3 i od razu wysokość wskazuje 3,X metra.Wszystko podłączone przez BEC 5V, 2A.Konfiguracja GPS zrobiona, wskazuje dobrze (ustawiłem).Konfiguracja kompasu zrobiona. Zastosowałem się do wskazówek z poradnika z pewnego forum i dalej nic.Z pozoru prosta czynność, aż w końcu natrafiłem na ścianę.GPS jest na podstawce, jakieś 10cm ponad resztą elektroniki.Na APM świeci dioda zielona, niebieska i mruga czerwona. Na GP świeci i czasem przygasa niebieska. GPS UBLOX 6M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JurekS60 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Temat do sunięcia. Problem rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 No to może chociaż podał byś rozwiązanie? A nie wpada się na forum z okrzykiem pomocy, ale żeby zostawić coś dla potomnych to już nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padbaq Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Spokojnie Krzysztof coś zostawi dla potomnych Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi