Krzycho Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Witam. Przed chwilą naładowałem po kolei 3 pakiety 2s Na wyświetlaczu pokazało 4.19 4.20 nap.8.40v Podłączyłem pod zewnętrzne dwa mierniki każdy pakiet i pokazuje na wszystkich niższe wartości. 4.15 4.16 8.32v Czy to oznacza koniec ładowarki? ładowałem z balanserem zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 20 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 PS. Znalazłem taki filmik może coś pomoże. https://m.youtube.com/watch?v=Wqni5WLdoVA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 PS. Znalazłem taki filmik może coś pomoże. https://m.youtube.com/watch?v=Wqni5WLdoVA Większość ładowarek zawyża wskazania i to nie jest przypadek - tak są ustawiane, prawdopodobnie z przyczyn marginesu bezpieczeństwa. Jeżeli odchyłka jest tylko taka, jak zmierzyłeś to możesz się tym nie przejmować, a nawet przeciwnie - zmniejszenie zasobu energii jest niewielkie, za to zwiększenie żywotności Twoich pakietów znaczne. A odchyłka 10mV napięcia poszczególnych ogniw jest akceptowalna, więc nie ma powodów do niepokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 20 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 A czy takie grzebanie w kalibracji wpływa jakoś negatywnie na ładowarkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 A myślisz ze w fabryce to jak ja kalibruja? Albo jak powinni ją kalibrowac? Skoro można tam wejść przez kombinacje przycisków to jest to jak najbardziej bezpieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 A czy takie grzebanie w kalibracji wpływa jakoś negatywnie na ładowarkę? Na ładowarkę nie, ale na kondycję użytkownika to już może tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi