Hincek Opublikowano 24 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Cześć, Do niedawna z powodzeniem używałem FrSky X4R-sb z firmware LBT, aż bez wyraźnej przyczyny Taranis zaczął wysyłać ostrzeżenie "rf signal critical" przy czym odległość od modelu nie przekraczała 50m Nie widać by cokolwiek się w odbiorniku spaliło, wymieniłem antenki na nowe, kolejny raz go sflashowałem i zbindowałem. Brak poprawy. Gdy odbiornik leży w pokoju 2m od nadajnika ma RSSI ~60%. Dla testu zainstalowałem antenki PCB od X8R co dało poprawę RSSI do ~70% przy teście z odległości 2m. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Wszystkie inne funkcje odbiornika działają prawidłowo, tylko ten RSSI. Problem pojawił się po instalacji odbiornika w innym modelu, EDF z ESC 60A, innego związku przyczynowo-skutkowego nie widzę. Inne moje odbiorniki i Taranis podają "normalne" wartości RSSI, więc wykluczam winę aparatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 24 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Gniazdo anteny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hincek Opublikowano 24 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Poprawiłem luty na obu gniazdach - bez zmian :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi_72 Opublikowano 24 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 To chyba jakaś felerna wersja. Moj dokladnie tak samo odmówił posłuszeństwa. Żadne czary mary nie pomogły i teraz leży w szufladzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hincek Opublikowano 24 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 No to mnie pocieszyłeś Dla potomności - rewizja odbiornika X4R_REV0.3.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Hmm. Właśnie sprawdziłem. Mamy kilka takich odbiorników v 0.3.1. Syn ostatnio skarżył się właśnie, ze coś mu się chyba dzieje z linkiem RC w jego race copterze. Mam też nie zainstalowany v 0.3.3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi