Hincek Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Cześć, Do niedawna z powodzeniem używałem FrSky X4R-sb z firmware LBT, aż bez wyraźnej przyczyny Taranis zaczął wysyłać ostrzeżenie "rf signal critical" przy czym odległość od modelu nie przekraczała 50m Nie widać by cokolwiek się w odbiorniku spaliło, wymieniłem antenki na nowe, kolejny raz go sflashowałem i zbindowałem. Brak poprawy. Gdy odbiornik leży w pokoju 2m od nadajnika ma RSSI ~60%. Dla testu zainstalowałem antenki PCB od X8R co dało poprawę RSSI do ~70% przy teście z odległości 2m. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Wszystkie inne funkcje odbiornika działają prawidłowo, tylko ten RSSI. Problem pojawił się po instalacji odbiornika w innym modelu, EDF z ESC 60A, innego związku przyczynowo-skutkowego nie widzę. Inne moje odbiorniki i Taranis podają "normalne" wartości RSSI, więc wykluczam winę aparatury.
Hincek Opublikowano 24 Września 2016 Autor Opublikowano 24 Września 2016 Poprawiłem luty na obu gniazdach - bez zmian :/
tomi_72 Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 To chyba jakaś felerna wersja. Moj dokladnie tak samo odmówił posłuszeństwa. Żadne czary mary nie pomogły i teraz leży w szufladzie
Hincek Opublikowano 24 Września 2016 Autor Opublikowano 24 Września 2016 No to mnie pocieszyłeś Dla potomności - rewizja odbiornika X4R_REV0.3.1
japim Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 Hmm. Właśnie sprawdziłem. Mamy kilka takich odbiorników v 0.3.1. Syn ostatnio skarżył się właśnie, ze coś mu się chyba dzieje z linkiem RC w jego race copterze. Mam też nie zainstalowany v 0.3.3.
Rekomendowane odpowiedzi