DawidMikulski Opublikowano 24 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Buduje deskę elektryczną i szukam do niej silnika bezszczotkowego.Według wszelakich poradników które znalazłem w internecie, idealny silnik do deski to:Turnigy Aerodrive SK3 - 5055-280kv Brushless Outrunner MotorCharakteryzuje się takimi parametrami:Voltage: 6~10S LipolyRPM/V: 280kvInternal resistance: 0.031 OhmMax Loading: 60AMax Power: 1510WNiestety na hobbyking’u jest wysprzedany, więc szukam jakiejś alternatywy.Próbowałem zrobić to na własną rękę, niestety z marnym skutkiem.Tutaj jest temat z modelami które również nadawały by się do deski:Turnigy SK3 alternativesNiestety nie znalazłem żadnego z nich do kupienia, oprócz tego z aliexpress, ale pytanie czy warto inwestować w Chińszczyznę.5065 50 65 270KV Heavy duty brushless Sensored motor 2.6KG 3-8S for SkateboardNa allegro można dostać same wysokoobrotowe, nie wiem gdzie mogę jeszcze szukać,więc zwracam się z prośbą do Was o radę, gdzie dostać silnik o podobnej specyfikacji jak powyżej,lub czy warto kupić ten z aliexpress?Pozdrawiam i proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 24 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Pewnie tą stronkę widziałeś http://www.mojreprap.pl/viewtopic.php?t=7483 Zobacz na ebayu ten silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidMikulski Opublikowano 24 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Tak, widziałem ten projekt. Użył tam dwóch silników Turnigy, na ebayu sprawdzałem, niestety nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Bardzo podobne parametry http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3176720.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 NTM bywają na allegro - polski sprzedawca to prowadzi (karnas-rc) ponadto propdrive 50-60 -270/V taki kupiłem na allegro w 2015r tez często się pojawiały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Ntm maja zla opinie Magnesy potrafia sie odkleic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidMikulski Opublikowano 25 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 NTM szukałem, na allegro same >900kv. Znalazłem też jakiś test w którym pokazane jest, że NTM ma lepsze osiągi od Turnigy. Electric Skateboard Motor Review - SK3 245KV vs NTM 270KV Na elektrodzie nie ma podanego zadnego modelu, poza tym 36V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidMikulski Opublikowano 31 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Dla potomnych... Obecnie ciężko znaleźć silnik o podobnych parametrach do Aerodrive SK3 5055-280kv. Można szukać na allegro Turnigy czy NTM, tak jak już @latacz napisał, sprzedawca karnas-rc wystawia sporo NTM'ów, aczkolwiek nigdy nie trafiłem na 270KV. Na allegro można się też spotkać z niemarkowymi silnikami (kupionymi za połowę ceny na aliexpress).Osobiście nie mam pojęcia jak z ich jakością, wiem że nie są dużo tańsze od Turnigy, więc polecał bym poczekać na dostawę z hobbyking'a. A propos dostawy, wczoraj zauważyłem, że Turnigy są już dostępne - dzisiaj zamówiłem. Z komentarzy na HK można wywnioskować, że co jakiś czas pojawiają się dostawy. Jeśli aktualny stan silników jest backorder, warto poczekać. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi