Kamilos Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Witam, za niedługo (najprawdopodobniej) stanę się posiadaczem motoszybowca F5J 3.4m. Generalnie to latać często jeżdżę rowerem bo a) często nie ma kto mnie zawieźć b ) mam dosyć blisko na pole ,zastanawiam się z czego i jak zrobić jakąś torbę ew. plecak dla takiego dużego modelu. Z góry dzięki za wszelakie pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Z moich doświadczeń, pokrowiec na snowboard jest bardzo dobry, obszerny, mocny a i bez porównania tańszy niż specjalizowane pokrowce modelarskie. Jeżeli chcesz wozic na plecach, to są takie z systemem nośnym, ten chyba do nich nie należy ale jako przykład: http://www.decathlon.pl/pokrowiec-na-narty-snowboard-wedze-l-wedze-id_8224205.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mozzo Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Może pomyśl nad adaptacją jakiejś przyczepki rowerowej do przewozu modeli. Skoro planujesz latanie F5J to może przydałby się jakiś akumulator Pb na wyposażeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 "Przy okazji" używam przyczepki dziecięcej do wożenia dronów. Całkiem wygodne, ale to dość kosztowny wariant. I niezbyt praktyczny jeśli się nie ma garażu. Moja przyczepka jest amortyzowana, w prostszych trzeba by chyba pokrowiec podwiesić albo jakoś zabezpieczyć przed wstrząsami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Oba pomysły są spoko, torbę bardziej popieram i ją kupię ale z tą przyczepką to ja bym sam chyba se taką zbudował z płyt OSB bo tam w tedy jeszcze jakieś krzesło (takie turystyczne składane) bym dał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Oba pomysły są spoko, torbę bardziej popieram i ją kupię ale z tą przyczepką to ja bym sam chyba se taką zbudował z płyt OSB bo tam w tedy jeszcze jakieś krzesło (takie turystyczne składane) bym dał. http://pfmrc.eu/index.php?/topic/45830-plecak-do-przenoszenia-modelu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Ten pokrowiec na broń wygląda całkiem fajnie ale jest za mały, kadłub F5J ma ok. 1.5m a on ma 1m wolę jednak żeby nic nie wystawało a szczególnie ster kierunku. Znalazłem taki oto pokrowiec na snowboard http://www.asport.pl/p/19125,240/pokrowiec-na-deske-snowboardowa-fastback-155cm--166cm-k2/ cena trochę nie fajna ale przynajmniej będę mógł elegancko jeździć a nie bać się że coś mi odpadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi