Patryk Urban Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 No więc zaczęło się od tego że miałem kilka miesięcy przerwy od modelarstwa i nic do lotów na hali. Od początku wiedziałem że chcę Knuffla zbudować bo słyszałem że dość fajnie lata. Kupując dwa kawałki depronu postanowiłem też zakupić jeden 6mm EPP i właśnie w większości z tego materiału powstał modelik. Zabrakło jedynie na poziomą płytkę kadłuba i to właśnie ona okazała się najsłabsza, ale o tym później. Wyposażenie zostało przełożone z SAU 34 mk2. Zaczęło się tak: Potem dalej szło Zawiasy dyskietkowe wklejane na CA Dźwignie z laminowanej balsy (sklejki cieniutkiej nie było) Łoże to samo co i dźwignie tylko że epp za łożem A tak w całości Waga do lotu 180g z aku, wiem ciężko, można lżej ale to epp, nie zależało mi aż tak bardzo na wadze, następny będzie full depron. Mimo wagi model bardzo ładnie lata, fajnie się prowadzi, robi zawisy i pięknie kręci beczki. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 tez zrobiłem knuffla ostatnio, waga 140g z 460pakietem, fakt beczki kreci szybko ale lepiej mi się lata clikiem, bo jest hm jakby to ująć, bardziej precyzyjny wolniejszy, no a knuffel to sie można nieźle powygłupiać. mam filmiki z lataniu po domu to może jakiś film zmontuje i wrzucę :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.