Skocz do zawartości

Amortyzowany popychacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zrobić amortyzowany popychacz do serwa ?
Mam silne serwo w modelu poniżej i chciałbym żeby popychacze do narty skrętu od serwa były amortyzowane żeby serwo nie dostawało tak mocno "po dupie".

Gdzieś widziałem patent z sprężynką od długopisu oraz elementem z kostki do łączenia przewodów ale liche to strasznie i na moje potrzeby za słabe, a amortyzatorów za 50 zł nie chce kupować.

http://s29.postimg.org/yjomuftvb/IMG_20160122_153955.jpg

Opublikowano

Hmm... Zamiast kostki można użyć pierścienie blokukace koła, niby to samo a jednak solidniejsze. Takie rozwiązanie jak podałeś na obrazku wydaje się być najpewniejsze ale dobrze byłoby zrobić to na jak pullpull wtedy masz jakby 2x większa siłę z jednego zestawu co finalnie trzymie mocniej. A szczerze powiem że takiego serwosever nigdzie nie trafiłem w publikacjach i pomysł sobie zapisze;)

Opublikowano

AndyCopter dobry pomysł ale skąd wziąć te elementy jeśli nie z kostki do łączenia kabli (które są za miękkie).

Hmm... Zamiast kostki można użyć pierścienie blokukace koła

Co to sa?

• 4 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.