psiwak Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 Witam, Po paru latach użytkowania tej ładowarki zdecydowałem się na wymianę zasilania. Do tej pory zasilałem poprzez wejście DSC z zasilacza do starego laptopa. Od niedawna zacząłem ładować 6S i zasilacz zaczął się grzać. Kupiłem większy zasilacz do latopa który na wyjściu ma 13A i 19.5V. Przerobiłem końcówkę na banany, podłączam zasilanie i wyskakuje błąd: INPUT VOLTAGE OVER VOLTAGE Przejrzałem instrukcję i okazuje się że wg specyfikacji mamy informacje o tym że maksymalne napięcie wejściowe to 18V. Mam do was pytanie, macie jakieś doświadczenie z pracą powyżej napięcia nominalnego, jeżeli tak to o ile można bezpiecznie przekroczyć?
japim Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 Grzeje się zasilacz czy ladowarka? Jezeli zasilacz to wystarczy inny zasilacz np ze starego komputera 12v. Stary mógł się grzać z powodu zbliżania się do maksymalnej wydajności. Daj większy zasilacz np 200W od xboxa. Jeżeli ladowarka to niestety lepiej nie przekraczać dopuszczalnego zasilania.
psiwak Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Opublikowano 1 Listopada 2016 Grzeje się stary zasilacz, bo zbyt go obciążam, dlatego kupiłem większy. Nie sprawdziłem tylko napięć
Rekomendowane odpowiedzi