Irek M Opublikowano 24 Lipca 2008 Opublikowano 24 Lipca 2008 Właśnie napadło mnie takie coś: , , . Właściwie nie wiadomo co to jest - wagon, tramwaj... :rotfl: ? Nie mniej wyglada śmiesznie. Ciekawe czy ktoś rozpozna nawet w ogólnych zarysach nowe dzieło :devil: .
Mareq Opublikowano 24 Lipca 2008 Opublikowano 24 Lipca 2008 Nie słyszałem o takim samolocie co by się nazywał Pudło :devil: aczkolwiek jest trochę podobny.
Damian-str Opublikowano 24 Lipca 2008 Opublikowano 24 Lipca 2008 Tak na pierwszy rzut oka przypomina jakąś łódź latającą.
Irek M Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Opublikowano 24 Lipca 2008 No z niemiecka może tak i brzmi lub podobnie :rotfl: No i zdradziłem się, poproszę moderatora o usunięcie sowa " z niemiecka" :lol2: . Łódź latająca to też nie jest.
Irek M Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Opublikowano 24 Lipca 2008 Nie Junkers. Ok, pierwsza podpowiedź - nazwa zaczyna się na literę "D". Teraz to już wszystko wiadomo...
Irek M Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Opublikowano 24 Lipca 2008 Nie myślałeś chyba, że będzie aż tak łatwo :rotfl: !!!
Irek M Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Opublikowano 24 Lipca 2008 No i po zawodach... chyba tylko Olo pamiętał o czym mowiłem z rok temu :rotfl: Model to szybowiec desantowy DSF 230 A1 Model powstanie z planów, które kiedyś zamówiłem z Anglii. Niestety kadłub nie jest wykonany przeze mnie lecz przez osobę, która odziedziczyła plany po mnie ale w wniku przekierowania zainteresowań na modele wodne postanowiła nie dokańczać roboty. Najpewniej ja to zrobię. Rozpiętość wyniesie lekko ponad 250cm.
Irek M Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Opublikowano 24 Lipca 2008 Na razie nie mam pojęcia co z tym będzie. To co na fotce odkupiłem za 50zł !! Opłacało sie. nawet gdyby miało leżeć ... Taka makieta najlepiej prezentuje sie w niskich przelotach więc gdyby miał swój napęd to za jednym lotem wiele przelotów. Coś co go wyciągnie na holu też sie znajdzie na lotnisku. Najbardziej skomplikowany wariant to zespoł Mistel - musiałbym zrobić drugi model silnikowy, który by go wynosił a potem wyczepiał się. Więc jak widać same z nim kłopoty będą :jupi:
hubert_tata Opublikowano 24 Lipca 2008 Opublikowano 24 Lipca 2008 Najbardziej skomplikowany wariant to zespoł Mistel To byłoby coś niesamowitego :shock: Zobaczyłem w Google - samolot na wierzchu, szybowiec DFS na dole rysunek z nurflugel.com
olo Opublikowano 24 Lipca 2008 Opublikowano 24 Lipca 2008 Może jeszcze inny wariant ? Trzecia fotka http://www.fiddlersgreen.net/AC/aircraft/DFS-230-glider/info/info.htm
karlem Opublikowano 24 Lipca 2008 Opublikowano 24 Lipca 2008 ...no i z napędem klops, bo ten szybowiec miał silniki rakietowe, ale .... do lądowania, żeby wyhamować :wink:
kreis84 Opublikowano 24 Lipca 2008 Opublikowano 24 Lipca 2008 Ano, pomysł z Mistelem jest bardzo ambitny o_O , ale ja trzymam kciuki byś się zdecydował na ten projekcik :twisted: Ps. Gdy zobaczyłem kadłub od razu pomyślałem o wojskowych szybowcach z okresu drugiej wojny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.