Skocz do zawartości

DFS 230 A1

Irek M

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie napadło mnie takie coś:

dfs230popraw2ps5.jpg,

dfs230popraw1yp7.jpg,

dfs230popryz0.jpg.

Właściwie nie wiadomo co to jest - wagon, tramwaj... :rotfl: ? Nie mniej wyglada śmiesznie. Ciekawe czy ktoś rozpozna nawet w ogólnych zarysach nowe dzieło :devil: .

Opublikowano

Nie słyszałem o takim samolocie co by się nazywał Pudło :devil: aczkolwiek jest trochę podobny.

Opublikowano

No z niemiecka może tak i brzmi lub podobnie :rotfl: No i zdradziłem się, poproszę moderatora o usunięcie sowa " z niemiecka" :lol2: . Łódź latająca to też nie jest.

Opublikowano

No i po zawodach... chyba tylko Olo pamiętał o czym mowiłem z rok temu :rotfl:

dfs230148uh7.jpg

Model to szybowiec desantowy DSF 230 A1 Model powstanie z planów, które kiedyś zamówiłem z Anglii. Niestety kadłub nie jest wykonany przeze mnie lecz przez osobę, która odziedziczyła plany po mnie ale w wniku przekierowania zainteresowań na modele wodne postanowiła nie dokańczać roboty. Najpewniej ja to zrobię. Rozpiętość wyniesie lekko ponad 250cm.

Opublikowano

Na razie nie mam pojęcia co z tym będzie. To co na fotce odkupiłem za 50zł !! Opłacało sie. nawet gdyby miało leżeć ... Taka makieta najlepiej prezentuje sie w niskich przelotach więc gdyby miał swój napęd to za jednym lotem wiele przelotów. Coś co go wyciągnie na holu też sie znajdzie na lotnisku. Najbardziej skomplikowany wariant to zespoł Mistel - musiałbym zrobić drugi model silnikowy, który by go wynosił a potem wyczepiał się. Więc jak widać same z nim kłopoty będą :jupi:

Opublikowano

Ano, pomysł z Mistelem jest bardzo ambitny o_O , ale ja trzymam kciuki byś się zdecydował na ten projekcik :twisted:

Ps. Gdy zobaczyłem kadłub od razu pomyślałem o wojskowych szybowcach z okresu drugiej wojny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.