Irek M Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Właśnie napadło mnie takie coś: , , . Właściwie nie wiadomo co to jest - wagon, tramwaj... :rotfl: ? Nie mniej wyglada śmiesznie. Ciekawe czy ktoś rozpozna nawet w ogólnych zarysach nowe dzieło :devil: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Tri motor (Fokker)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgart Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Fokker VIIa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Eeeee... pudło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Nie słyszałem o takim samolocie co by się nazywał Pudło :devil: aczkolwiek jest trochę podobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian-str Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Tak na pierwszy rzut oka przypomina jakąś łódź latającą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 No z niemiecka może tak i brzmi lub podobnie :rotfl: No i zdradziłem się, poproszę moderatora o usunięcie sowa " z niemiecka" :lol2: . Łódź latająca to też nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Junkers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Nie Junkers. Ok, pierwsza podpowiedź - nazwa zaczyna się na literę "D". Teraz to już wszystko wiadomo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Dornier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Nie myślałeś chyba, że będzie aż tak łatwo :rotfl: !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Douglas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Szybowiec transportowy ? DFS ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 No i po zawodach... chyba tylko Olo pamiętał o czym mowiłem z rok temu :rotfl: Model to szybowiec desantowy DSF 230 A1 Model powstanie z planów, które kiedyś zamówiłem z Anglii. Niestety kadłub nie jest wykonany przeze mnie lecz przez osobę, która odziedziczyła plany po mnie ale w wniku przekierowania zainteresowań na modele wodne postanowiła nie dokańczać roboty. Najpewniej ja to zrobię. Rozpiętość wyniesie lekko ponad 250cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Będziesz przerabial na motoszybowca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Na razie nie mam pojęcia co z tym będzie. To co na fotce odkupiłem za 50zł !! Opłacało sie. nawet gdyby miało leżeć ... Taka makieta najlepiej prezentuje sie w niskich przelotach więc gdyby miał swój napęd to za jednym lotem wiele przelotów. Coś co go wyciągnie na holu też sie znajdzie na lotnisku. Najbardziej skomplikowany wariant to zespoł Mistel - musiałbym zrobić drugi model silnikowy, który by go wynosił a potem wyczepiał się. Więc jak widać same z nim kłopoty będą :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Najbardziej skomplikowany wariant to zespoł Mistel To byłoby coś niesamowitego :shock: Zobaczyłem w Google - samolot na wierzchu, szybowiec DFS na dole rysunek z nurflugel.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Może jeszcze inny wariant ? Trzecia fotka http://www.fiddlersgreen.net/AC/aircraft/DFS-230-glider/info/info.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 ...no i z napędem klops, bo ten szybowiec miał silniki rakietowe, ale .... do lądowania, żeby wyhamować :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Ano, pomysł z Mistelem jest bardzo ambitny o_O , ale ja trzymam kciuki byś się zdecydował na ten projekcik :twisted: Ps. Gdy zobaczyłem kadłub od razu pomyślałem o wojskowych szybowcach z okresu drugiej wojny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.