przemotco Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Witam Od niedawna zainteresowałem się modelami latającymi a mianowicie dronami, mam zamiar kupić kiedyś DJI Phantom 3 Pro, na razie do nauki latania kupię jakiś model do 200 - 300 zł, tylko przed kupnem mam pytanie, bo nie wiem czy opłacało by mi się zainteresować dronami (w moim miejscu zamieszkania) - w załączniku jest mapka w której widać strefę 07C. Mam pytanie o strefy TSA, ja znajduje się dokładnie w TSA-07C, wiem że jest to strefa czasowo wydzielona, czytałem też że jest głównie przez wojsko rezerwowana, sprawdzałem na mapce jest ona aktywna w określonych godzinach. Moje pytanie polega na tym czy te strefy są aktywne każdego dnia ?, czy zdarzają się dni w których mógłbym latać "w ciągu całego dnia" ?, te strefy są rezerwowane na jakiś określony okres np. tydzień ?, czy cały rok są aktywne ?. Proszę też o wyjaśnienie tych zapisków: AUP 09:30 - 11:00, from GND to F245, (EPKS, F16); AUP 11:00 - 15:00, from A035 to F245, (EPKS, F16); wiem że są tam godziny w których jest aktywna strefa, a F16 - kojarzy mi jedynie z samolotami, znalazłem trochę informacji w internecie, ale dalej nie za bardzo rozumiem tych zapisków Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 AUP 09:30 - 11:00, from GND to F245, (EPKS, F16); AUP 11:00 - 15:00, from A035 to F245, (EPKS, F16); Info 1 z AUP to przedział czasowy wydzielony dla strefy od ziemi (GND) do poziomu 245 dodajesz dwa zera i masz wysokość w ft (stopy) Info 2 podobnie tylko że od strefy a035 to poziomu jak wyzej epks, pewnie f16 ćwiczą. Mapy nie patrzylem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemotco Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Dziękuje za odpowiedź, już mi się to rozjaśniło Wiem teraz że jak jest GND to strefa obowiązuje od ziemi a jak jest A035 ? (patrzyłem że to 3500 stóp), to wtedy mogę latać do określonej wysokości, czy muszę czekać aż dana strefa przestanie być aktywna ?. I moje główne pytanie czy strefy TSA są (mogą być) aktywne każdego dnia ?. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 A035 to raczej jak piszesz - wysokość, a nie jakaś strefa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemotco Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 A035 to raczej jak piszesz - wysokość, a nie jakaś strefa. Wiem że A035 to wysokość, chodziło mi o strefę TSA-07C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Dziękuje za odpowiedź, już mi się to rozjaśniło Wiem teraz że jak jest GND to strefa obowiązuje od ziemi a jak jest A035 ? (patrzyłem że to 3500 stóp), to wtedy mogę latać do określonej wysokości, czy muszę czekać aż dana strefa przestanie być aktywna ?. I moje główne pytanie czy strefy TSA są (mogą być) aktywne każdego dnia ?. Pozdrawiam. Polecam DroneRadar do telefonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 To nie jest autoryzowana strona. Źródłem jest przynajmniej AUP. MIRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi