Killerus Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Witam Jak w temacie, wczoraj nabyłem nowy model, jakim jest UAV RQ-1 Predator. O to jego dane: Wing Span: 63 in / 1600 mm Wing Area : 403 sq in / 26 sq dm Flying Weight : 1.2 lb / 520 g Fuselage Length: 42 in / 1070 mm Radio Required: 4 channels ; Servos: 4 Outrunner Brushless Motor: 400 Outrunner Brushless Motor ESC: 30A Całkowita konfiguracja platformy, jak na razie jeszcze w zarysie, ale wstępnie bedzie to wyglądać tak: Nadajnik 2,4GH 500mW, antena dipol, lub montowana pod kadłubem panelówka Kamera KX-191 + Pan tilt montowany pod kadłubem Możliwość montażu kamery HD z Pan Tilt'em 3 pakiety zasilające: 1 Silnik, 1 odbiornik oraz 1 nadajnik video Stabilizacja lotu poprzez Żyro (lotki), OSD Być może na tym modelu uda się mi osiągnąć pułap o wiele większy niż 1,5km Zastanawiam się też nad użyciem silnika spalinowego, ale to rozważe dopiero jak model przyjdzie do mnie w paczce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 He, he, to wystartowaliśmy w tym samym czasie. http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=9069 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Andrzej widziałem, że miałeś kłopoty ze środkiem cięzkości.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 E tam kłopoty, już któryś kolega tu z forum znalazł na to sposób, worek z piaskiem i poleci. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Gdzie można taki zakupić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Np. Tu http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300245358085&ssPageName=ADME:B:WNARL:US:1123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Byly te modele przez jakis czas na UH - tez sie slinilem ale niestety potem nagle znikly z oferty i juz ich tam nie ma . Czekamy na relacje z oblotow i budowy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCRUBBY Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 już któryś kolega tu z forum znalazł na to sposób, worek z piaskiem i poleci. bardzo śmieszne, bardzo śmieszne... :P :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Witam Jak w temacie, wczoraj nabyłem nowy model, jakim jest UAV RQ-1 Predator. O to jego dane: Wing Span: 63 in / 1600 mm Wing Area : 403 sq in / 26 sq dm Flying Weight : 1.2 lb / 520 g Fuselage Length: 42 in / 1070 mm Radio Required: 4 channels ; Servos: 4 Outrunner Brushless Motor: 400 Outrunner Brushless Motor ESC: 30A Obrazek Obrazek Obrazek Całkowita konfiguracja platformy, jak na razie jeszcze w zarysie, ale wstępnie bedzie to wyglądać tak: Nadajnik 2,4GH 500mW, antena dipol, lub montowana pod kadłubem panelówka Kamera KX-191 + Pan tilt montowany pod kadłubem Możliwość montażu kamery HD z Pan Tilt'em 3 pakiety zasilające: 1 Silnik, 1 odbiornik oraz 1 nadajnik video Stabilizacja lotu poprzez Żyro (lotki), OSD Być może na tym modelu uda się mi osiągnąć pułap o wiele większy niż 1,5km Zastanawiam się też nad użyciem silnika spalinowego, ale to rozważe dopiero jak model przyjdzie do mnie w paczce Killerus Co się dzieje z "Predatorem" - lata ten model już ??? Latałeś już z FPV ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 O ile mi wiadomo Killerus, sprzedał tą bestje :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.