wadliwiec Posted December 7, 2016 Share Posted December 7, 2016 "Mam na imię Piotr moja przygoda z modelarstwem zaczęła się w końcówce lat 70-tych oczywiście bazą był " Mały Modelarz" którego udało mi się kupić "z pod lady" bo takie czasy były, a był to model Jelcza z naczepą , którego budowę szybciej skończyłem jak zacząłem. Ale potem było już tylko łatwiej pancernik Rodney ,King George V , Richelieu ozdobiły ściany mojego pokoju jak również holownik Halny , czołg T-72 , Gaz 69 i prawie setka innych papierzaków. I nastały czasy rodziny ,dzieci i nagle ukazuje się w kiosku wydawnictwo De Agostini z modelem Subaru RC ,ale jak wytłumaczyć kobiecie (żonie) ,że facet 30-pare lat chce się pobawić ? mam syna to dla niego ...... a potem było już łatwiej , żonie lodówkę bez promocji za 1000 zł , sobie (czyt. mam z synem) model w promocji za 800 zł. Po latach walki jest inaczej żonie 100zł na paliwo , sobie regulator za 200zł , a można , a da się ...modelarz musi mieć cierpliwość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tytan12 Posted December 7, 2016 Share Posted December 7, 2016 "Mam na imię Piotr moja przygoda z modelarstwem zaczęła się w końcówce lat 70-tych oczywiście bazą był " Mały Modelarz" którego udało mi się kupić "z pod lady" bo takie czasy były, a był to model Jelcza z naczepą , którego budowę szybciej skończyłem jak zacząłem. Ale potem było już tylko łatwiej pancernik Rodney ,King George V , Richelieu ozdobiły ściany mojego pokoju jak również holownik Halny , czołg T-72 , Gaz 69 i prawie setka innych papierzaków. I nastały czasy rodziny ,dzieci i nagle ukazuje się w kiosku wydawnictwo De Agostini z modelem Subaru RC ,ale jak wytłumaczyć kobiecie (żonie) ,że facet 30-pare lat chce się pobawić ? mam syna to dla niego ...... a potem było już łatwiej , żonie lodówkę bez promocji za 1000 zł , sobie (czyt. mam z synem) model w promocji za 800 zł. Po latach walki jest inaczej żonie 100zł na paliwo , sobie regulator za 200zł , a można , a da się ...modelarz musi mieć cierpliwość. No,to witamy na naszym podwórku i do dzieła . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shock Posted December 7, 2016 Share Posted December 7, 2016 Witaj na forum . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts