From_heaven Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Tak dokładnie, to lądowisko na Błoniach, na rogu Piastowskiej i 3 maja. A zakłóceń nie stwierdzono Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Formica Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Ładnie gościu pomyka heli po ciemku, u nas na lotnisku po widnemu tak nie latają jak on w nocy 15 minutowe zawisy dwa metry nad ziemią tyle z ich popisów a tutaj warunki ekstremalne i takie loty. Super Pomykać to będę jak dotrę silnik. Na razie jest mega zalany i kompletnie brakuje mocy. Loty nocne helikiem są o wiele łatwiejsze niż dzienne. Na czrnym tle mamy dokładnie określoną pozycję modelu nawet gdy jest daleko. Myślałem ze będzie na odwrót a tu taka niespodziewanka. Zakłuceń nie ma jak na razie... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 A tak parę dni temu latał kolega Formica: http://vimeo.com/2104866 Chyba też sobie coś takiego zamontuję wkrótce w helikopterze. Bawcie się tak dalej- to w gazetach będą się pojawiać sensacyjne artykuły o UFO widzianym nad Krakowem :wink: :devil: . Całkiem jak w książce dla młodzieży p.t. "Zwycięstwo przed dogrywką" ;D . Taki widok robi wrażenie :jupi: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Na czrnym tle mamy dokładnie określoną pozycję modelu nawet gdy jest daleko. Myślałem ze będzie na odwrót a tu taka niespodziewanka. Ja myślę, że to zasługa przemyślanego oświetlenia. Dla mnie też świetnie pozycjonuje model, mimo iż oglądałem wyłącznie na filmie. Gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Wojtku, a mozesz cos wiecej powiedziec o tych neonach co masz na wirniku bezposrednio?Co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 u nas na lotnisku po widnemu tak nie latają jak on w nocy15 minutowe zawisy dwa metry nad ziemią tyle z ich popisów nie przesadzaj Adrian jak wpadnie to i pokosi troszkę pasa i saneczki zrobi latem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Jeden jedyny i rzadko lata, ja widziałem tylko raz Teraz o ile mnie pamięć nie myli ma Edka takiego jak ja i nim lata Mówię o innych którzy się potem szczycą że wykonali ...set lotów bez kraksy a wiszą tylko w miejscu nad pasem Ostatnio był taki przypadek, przez cały dzień wisiał i wisiał a nagle nie wiadomo dlaczego przydzwonił w glebę. Pomyślałem wtedy że chyba spróbował wreszcie ruszyć się z miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Formica Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Tak więc neony są z allegro to pewnie wiadomo. Zasilane 12V invertowane na 100V. Łopaty MS composite z wbudowanym zasilaniem i oswietleniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Formica Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Nocne latanie już na całego. Przyłączył się jeszcze Robert z perfecthobby. Niestety zakłócenia na 35Mhz od oswietlenia były takie, że jego depron (zresztą genialnie oswietlony---wprasowane neony w depron dające poświatę ) na odleglosci 50m juz nie reagował na sterowanie. Chłopaki do sklepu sprowadzili trochę neonów wiec jest zabawy na całego. W planach są też łopaty. Zimowe wieczory na błoniach zapowiadają się kolorowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Formica, posiadasz moze jakies fotki tego depronowca? Z mila checia zobaczylbym jak takie cudo wyglada. Probowalem EPP z ledami jednak mialem ich za malo. Moze z neonami bedzie lepiej. Czy do tych neonow uzywasz jakiegos przetwornika zasilania czy prosto z lipola? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Formica Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 nie mam niestety, ale zrobie nastepnym razem, co do reszty czytaj posty a sie dowiesz pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 czytaj posty a sie dowiesz Got it. Umknelo. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.