From_heaven Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 Tak dokładnie, to lądowisko na Błoniach, na rogu Piastowskiej i 3 maja. A zakłóceń nie stwierdzono
Formica Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 Ładnie gościu pomyka heli po ciemku, u nas na lotnisku po widnemu tak nie latają jak on w nocy 15 minutowe zawisy dwa metry nad ziemią tyle z ich popisów a tutaj warunki ekstremalne i takie loty. Super Pomykać to będę jak dotrę silnik. Na razie jest mega zalany i kompletnie brakuje mocy. Loty nocne helikiem są o wiele łatwiejsze niż dzienne. Na czrnym tle mamy dokładnie określoną pozycję modelu nawet gdy jest daleko. Myślałem ze będzie na odwrót a tu taka niespodziewanka. Zakłuceń nie ma jak na razie... pozdrawiam
Rob Mc Fly Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 A tak parę dni temu latał kolega Formica: http://vimeo.com/2104866 Chyba też sobie coś takiego zamontuję wkrótce w helikopterze. Bawcie się tak dalej- to w gazetach będą się pojawiać sensacyjne artykuły o UFO widzianym nad Krakowem :wink: :devil: . Całkiem jak w książce dla młodzieży p.t. "Zwycięstwo przed dogrywką" ;D . Taki widok robi wrażenie :jupi: .
Tomisław Piotr Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 Na czrnym tle mamy dokładnie określoną pozycję modelu nawet gdy jest daleko. Myślałem ze będzie na odwrót a tu taka niespodziewanka. Ja myślę, że to zasługa przemyślanego oświetlenia. Dla mnie też świetnie pozycjonuje model, mimo iż oglądałem wyłącznie na filmie. Gratuluję!
rapier Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 Wojtku, a mozesz cos wiecej powiedziec o tych neonach co masz na wirniku bezposrednio?Co to jest?
motyl Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 u nas na lotnisku po widnemu tak nie latają jak on w nocy15 minutowe zawisy dwa metry nad ziemią tyle z ich popisów nie przesadzaj Adrian jak wpadnie to i pokosi troszkę pasa i saneczki zrobi latem
tomson Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 Jeden jedyny i rzadko lata, ja widziałem tylko raz Teraz o ile mnie pamięć nie myli ma Edka takiego jak ja i nim lata Mówię o innych którzy się potem szczycą że wykonali ...set lotów bez kraksy a wiszą tylko w miejscu nad pasem Ostatnio był taki przypadek, przez cały dzień wisiał i wisiał a nagle nie wiadomo dlaczego przydzwonił w glebę. Pomyślałem wtedy że chyba spróbował wreszcie ruszyć się z miejsca
Formica Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 Tak więc neony są z allegro to pewnie wiadomo. Zasilane 12V invertowane na 100V. Łopaty MS composite z wbudowanym zasilaniem i oswietleniem
Formica Opublikowano 13 Listopada 2008 Opublikowano 13 Listopada 2008 Nocne latanie już na całego. Przyłączył się jeszcze Robert z perfecthobby. Niestety zakłócenia na 35Mhz od oswietlenia były takie, że jego depron (zresztą genialnie oswietlony---wprasowane neony w depron dające poświatę ) na odleglosci 50m juz nie reagował na sterowanie. Chłopaki do sklepu sprowadzili trochę neonów wiec jest zabawy na całego. W planach są też łopaty. Zimowe wieczory na błoniach zapowiadają się kolorowo.
diem Opublikowano 13 Listopada 2008 Opublikowano 13 Listopada 2008 Formica, posiadasz moze jakies fotki tego depronowca? Z mila checia zobaczylbym jak takie cudo wyglada. Probowalem EPP z ledami jednak mialem ich za malo. Moze z neonami bedzie lepiej. Czy do tych neonow uzywasz jakiegos przetwornika zasilania czy prosto z lipola?
Formica Opublikowano 13 Listopada 2008 Opublikowano 13 Listopada 2008 nie mam niestety, ale zrobie nastepnym razem, co do reszty czytaj posty a sie dowiesz pozdrawiam
diem Opublikowano 13 Listopada 2008 Opublikowano 13 Listopada 2008 czytaj posty a sie dowiesz Got it. Umknelo. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.