Skocz do zawartości

nocne latanie

mieczotronix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ładnie gościu pomyka heli po ciemku, u nas na lotnisku po widnemu tak nie latają jak on w nocy

15 minutowe zawisy dwa metry nad ziemią tyle z ich popisów a tutaj warunki ekstremalne i takie loty. Super

Pomykać to będę jak dotrę silnik. Na razie jest mega zalany i kompletnie brakuje mocy. Loty nocne helikiem są o wiele łatwiejsze niż dzienne. Na czrnym tle mamy dokładnie określoną pozycję modelu nawet gdy jest daleko. Myślałem ze będzie na odwrót a tu taka niespodziewanka.

Zakłuceń nie ma jak na razie...

pozdrawiam

Opublikowano
A tak parę dni temu latał kolega Formica:

http://vimeo.com/2104866

Chyba też sobie coś takiego zamontuję wkrótce w helikopterze.

Bawcie się tak dalej- to w gazetach będą się pojawiać sensacyjne artykuły o UFO widzianym nad Krakowem :wink: :devil: . Całkiem jak w książce dla młodzieży p.t. "Zwycięstwo przed dogrywką" ;D .

Taki widok robi wrażenie :jupi: .

Opublikowano
Na czrnym tle mamy dokładnie określoną pozycję modelu nawet gdy jest daleko. Myślałem ze będzie na odwrót a tu taka niespodziewanka.

Ja myślę, że to zasługa przemyślanego oświetlenia. Dla mnie też świetnie pozycjonuje model, mimo iż oglądałem wyłącznie na filmie. Gratuluję!

Opublikowano
u nas na lotnisku po widnemu tak nie latają jak on w nocy

15 minutowe zawisy dwa metry nad ziemią tyle z ich popisów

nie przesadzaj :D Adrian jak wpadnie to i pokosi troszkę pasa i saneczki zrobi latem :D

Opublikowano

Jeden jedyny i rzadko lata, ja widziałem tylko raz

Teraz o ile mnie pamięć nie myli ma Edka takiego jak ja i nim lata

Mówię o innych którzy się potem szczycą że wykonali ...set lotów bez kraksy a wiszą tylko

w miejscu nad pasem

Ostatnio był taki przypadek, przez cały dzień wisiał i wisiał a nagle nie wiadomo dlaczego przydzwonił w glebę. Pomyślałem wtedy że chyba spróbował wreszcie ruszyć się z miejsca :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nocne latanie już na całego. Przyłączył się jeszcze Robert z perfecthobby. Niestety zakłócenia na 35Mhz od oswietlenia były takie, że jego depron (zresztą genialnie oswietlony---wprasowane neony w depron dające poświatę ) na odleglosci 50m juz nie reagował na sterowanie. Chłopaki do sklepu sprowadzili trochę neonów wiec jest zabawy na całego. W planach są też łopaty. Zimowe wieczory na błoniach zapowiadają się kolorowo.

IMG_1397_resize.JPG

IMG_1398_resize.JPG

IMG_1402_resize.JPG

IMG_1404_resize.JPGIMG_1432_resize.JPG

IMG_1440_resize.JPG

IMG_1451_resize.JPG

IMG_1457_resize.JPG

IMG_1458_resize.JPG

IMG_1462_resize.JPG

IMG_1464_resize.JPG

IMG_1466_resize.JPG

IMG_1450_resize.JPG

Opublikowano

Formica, posiadasz moze jakies fotki tego depronowca? Z mila checia zobaczylbym jak takie cudo wyglada. Probowalem EPP z ledami jednak mialem ich za malo. Moze z neonami bedzie lepiej. Czy do tych neonow uzywasz jakiegos przetwornika zasilania czy prosto z lipola?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.