witold_pi Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Gdzie można kupić części zamienne do ww. silników?
M.Ch. Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Bezpośrednio w Model Motors. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
leszek-bart Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Ja dwukrotnie wysyłąłem silniki Axi do naprawy za pośrednictwem sklepu w którym je kupiłem . Za każdym razem otrzymywałem nowe silniki choć uszkodzenie następowało ewidentnie z mojej winy . Płaciłem tylko raz 50 zł a drugi miałem gratis bo naprawa zajeła 6 miesięcy .
M.Ch. Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Dodam jeszcze z własnych doświadczeń - wymiana łożysk jest prosta. Wymiana wału już niekoniecznie. Szlag trafił śruby trzymające wał w rotorze, a większy klucz ukruszyłem... Więc do wymiany wału polecam kogoś z doświadczeniem lub odsyłkę silnika. Powodzenia Jeszce jedno - przy łączeniu rotora ze statorem nie wolno dopuścić do gwałtownego połączenia części (siła magnetyczna). Strzał dostają łożyska i już mogą nie być nowe, a lekko szumiące. 1
Rekomendowane odpowiedzi