ostry_gl Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Opublikowano 19 Marca 2017 Dziękuję za dobre słowo - to bardzo mobilizuje do pracy. Pozdrawiam, Łukasz
ostry_gl Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Opublikowano 23 Marca 2017 Cześć,Kolejny dzień prac. Mocowania want i okucia masztu zamocowałem na swoje miejsca. Rurka będąca wyjściem szotów, została wykonana i wpasowana w otwór w pokładzie. Przyciąłem też maszt na wysokość 110 cm. Poniżej zdjęcia z prac, Pozdrawiam,Łukasz 1
ostry_gl Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Cześć, Prace nad jachtem trwają. Zamocowane zostały głowica masztu i mocowanie przegubu bomu, które otrzymałem zrobione w prezencie - dziękuję Zainstalowałem też bom oraz dodałem wanty i achtersztag. Sprawdziły się tu wykonane wcześniej elementy ściągaczy "namiotowych" - 5x10 mm otwór 1mm, które ładnie napinają olinowanie. Przy mocowaniu want do maszty zastosowałem śrubki 1,6 mm.Niestety zdjęcia "drobnicy" wyszły mało ostre, więc dzisiaj tylko jedno lepszej jakości.I najważniejsza informacja - otrzymałem numer licencji 837 Pozdrawiam, Łukasz
skipper Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Gratuluję uzyskania licencji. Wodowanie coraz bliżej. Żagle na maszt i czas otwierać bombelki.
ostry_gl Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Cześć, Andrzeju, mam nadzieję, że startując na nią zasłużę Dzisiaj pracowaliśmy nad grotem. Żagiel powstał z mylaru, na profilu pożyczonym od naszego forumowego kolegi Marcina (wielkie dzięki), a wyszło tak jak na zdjęciach. Pozdrawiam, Łukasz 1
ostry_gl Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Cześć,Na zdjęciach elementy masztu, które opisane są dwa posty wyżej - dzisiaj zdjęcia wyszły ostrzejsze.Wycięte i poklejone zostały bryty nowego (większego) grota i foka. W weekend wykończenie żagli i zamocowanie ich do masztu. Niestety nie zdążę przygotować łódki na zawody w Rudzie Śląskiej, ale wodowanie zbliża się dużymi krokami:) Pozdrawiam,Łukasz
skipper Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Plany planami, a życie życiem. Trochę szkoda, ale może dzięki temu będziesz miał okazję dotrymować jachcik, przygotować mniejszy komplet żagli (możesz śmiało przyciąć ten pierwszy, materiał powinien wytrzymać) na gorsze warunki i pływać. Poznawać jacht, jego właściwości, ustawienia w zależności od warunków. Kiedy masz następną imprezę?
ostry_gl Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Właśnie z tego założenia wyszedłem. Trzeba "nauczyć się" tej łódki:). Będzie też czas na przedłużenie płetwy mieczowej i treningi. Następne zawody 19 maja więc jest trochę czasu. Pozdrawiam, Łukasz
ostry_gl Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Cześć, Prac przy żaglach ciąg dalszy. Fok i grot prawie gotowe do zamontowania na łódce. Pozdrawiam, Łukasz
ostry_gl Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 Cześć, Łódka została wstępnie ukończona i opuściła modelarnię. Pozostało przyciąć odrobinę żagle, wyregulować wszystko i zwodować. Pierwsze pływanie może już w tą niedzielę. Przed zawodami, trzeba będzie wyciąć dłuższy miecz, ale wszystko okaże się już na wodzie. Pozdrawiam, Łukasz
ostry_gl Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Opublikowano 7 Maja 2017 Cześć, Już w domu został przycięty fok i grot. Zrobiłem też regulację mocowania foka do masztu. Jak dobrze pójdzie, pierwsze pływanie w tym tygodniu:). Pozdrawiam, Łukasz
kaszalu Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 Strzelisty maszt, smukłe ożaglowanie - ładna łódka - podoba mi się !! Powodzenia w pływaniu i sukcesów w regatach !
ostry_gl Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Opublikowano 8 Maja 2017 Dzięki za motywacje, choć ten sezon to nauka i zbieranie doświadczeń .
ostry_gl Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Opublikowano 11 Maja 2017 Cześć,Łódka została zwodowana. Dzisiaj pływanie przy słabym wietrze i tylko jedno zdjęcie telefonem. Teraz już tylko regulacje i jak najwięcej pływać, bo do pierwszych zawodów został tylko tydzień Pozdrawiam,Łukasz 2
ostry_gl Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Opublikowano 12 Maja 2017 Cześć, Kilka zdjęć z dzisiejszego pływania. Pozdrawiam, Łukasz 2
ostry_gl Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Opublikowano 13 Maja 2017 Cześć,Kilka zdjęć z dzisiejszego pływania. Więcej zdjęć na http://mksgwarek.blogspot.com/2017/05/nss-650-pierwsze-pywania.htmlPozdrawiam,Łukasz 2
ostry_gl Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Opublikowano 18 Maja 2017 Cześć, Łódka otrzymała na grocie numer 837 Pozdrawiam, Łukasz
Rekomendowane odpowiedzi