ostry_gl Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Dziękuję za dobre słowo - to bardzo mobilizuje do pracy. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Cześć,Kolejny dzień prac. Mocowania want i okucia masztu zamocowałem na swoje miejsca. Rurka będąca wyjściem szotów, została wykonana i wpasowana w otwór w pokładzie. Przyciąłem też maszt na wysokość 110 cm. Poniżej zdjęcia z prac, Pozdrawiam,Łukasz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Cześć, Prace nad jachtem trwają. Zamocowane zostały głowica masztu i mocowanie przegubu bomu, które otrzymałem zrobione w prezencie - dziękuję Zainstalowałem też bom oraz dodałem wanty i achtersztag. Sprawdziły się tu wykonane wcześniej elementy ściągaczy "namiotowych" - 5x10 mm otwór 1mm, które ładnie napinają olinowanie. Przy mocowaniu want do maszty zastosowałem śrubki 1,6 mm.Niestety zdjęcia "drobnicy" wyszły mało ostre, więc dzisiaj tylko jedno lepszej jakości.I najważniejsza informacja - otrzymałem numer licencji 837 Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Gratuluję uzyskania licencji. Wodowanie coraz bliżej. Żagle na maszt i czas otwierać bombelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Cześć, Andrzeju, mam nadzieję, że startując na nią zasłużę Dzisiaj pracowaliśmy nad grotem. Żagiel powstał z mylaru, na profilu pożyczonym od naszego forumowego kolegi Marcina (wielkie dzięki), a wyszło tak jak na zdjęciach. Pozdrawiam, Łukasz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Cześć,Na zdjęciach elementy masztu, które opisane są dwa posty wyżej - dzisiaj zdjęcia wyszły ostrzejsze.Wycięte i poklejone zostały bryty nowego (większego) grota i foka. W weekend wykończenie żagli i zamocowanie ich do masztu. Niestety nie zdążę przygotować łódki na zawody w Rudzie Śląskiej, ale wodowanie zbliża się dużymi krokami:) Pozdrawiam,Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Plany planami, a życie życiem. Trochę szkoda, ale może dzięki temu będziesz miał okazję dotrymować jachcik, przygotować mniejszy komplet żagli (możesz śmiało przyciąć ten pierwszy, materiał powinien wytrzymać) na gorsze warunki i pływać. Poznawać jacht, jego właściwości, ustawienia w zależności od warunków. Kiedy masz następną imprezę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Właśnie z tego założenia wyszedłem. Trzeba "nauczyć się" tej łódki:). Będzie też czas na przedłużenie płetwy mieczowej i treningi. Następne zawody 19 maja więc jest trochę czasu. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Cześć, Prac przy żaglach ciąg dalszy. Fok i grot prawie gotowe do zamontowania na łódce. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Cześć, Łódka została wstępnie ukończona i opuściła modelarnię. Pozostało przyciąć odrobinę żagle, wyregulować wszystko i zwodować. Pierwsze pływanie może już w tą niedzielę. Przed zawodami, trzeba będzie wyciąć dłuższy miecz, ale wszystko okaże się już na wodzie. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Cześć, Już w domu został przycięty fok i grot. Zrobiłem też regulację mocowania foka do masztu. Jak dobrze pójdzie, pierwsze pływanie w tym tygodniu:). Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Strzelisty maszt, smukłe ożaglowanie - ładna łódka - podoba mi się !! Powodzenia w pływaniu i sukcesów w regatach ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Dzięki za motywacje, choć ten sezon to nauka i zbieranie doświadczeń . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 To też przyjemne !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Cześć,Łódka została zwodowana. Dzisiaj pływanie przy słabym wietrze i tylko jedno zdjęcie telefonem. Teraz już tylko regulacje i jak najwięcej pływać, bo do pierwszych zawodów został tylko tydzień Pozdrawiam,Łukasz 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 To dopiero początek, ale dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Cześć, Kilka zdjęć z dzisiejszego pływania. Pozdrawiam, Łukasz 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Cześć,Kilka zdjęć z dzisiejszego pływania. Więcej zdjęć na http://mksgwarek.blogspot.com/2017/05/nss-650-pierwsze-pywania.htmlPozdrawiam,Łukasz 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Cześć, Łódka otrzymała na grocie numer 837 Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi