ostry_gl Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Cześć, Wczoraj łódka zaliczyła pierwsze zawody w Dobrodzieniu. Wynik sportowy przemilczę - najważniejsze jest to, że z każdym biegiem było lepiej Pierwsze doświadczenia wykazały, że LAERKE czeka jeszcze sporo zmian i poprawek, a mnie wiele nauki i zbierania doświadczeń. Co do zawodów, świetna organizacja, atmosfera i ludzie ją tworzący. Dziękuję za rady, pomoc i fajne przyjęcie. Zdjęcie tylko jedno, bo jak pływałem to nie było do tego głowy, ale pierwsze z zawodów więc zamieszczam. Więcej zdjęć innych modeli na http://mksgwarek.blogspot.com/2017/05/dobrodzien-2017.html . Pozdrawiam i do zobaczenia w Blachowni, Łukasz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Gratuluję rozpoczęcia kariery zawodniczej. Wyniki przyjdą, to kwestia czasu, pracy i myślenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Cześć, Dzisiaj dzięki Andrzejowi z forum, został odlany nowy bulb do mojej żaglówki. W czwartek zabieram się za szlifowanie, szpachlowanie i wycinanie nowej płetwy mieczowej. Potem złożenie tego w całość malowanie i testy . Dziękuję i pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Cześć, Zdjęcie z ostatnich zawodów znalezione na www.modelteam.com.pl Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Cześć,Łódka po przejściach na ostatnich zawodach (wyrwane mocowanie masztu) poddana została szybkim pracom remontowym. Wyczyszczono, wzmocniono i wklejono mocowanie grota. Wymieniono także wanty i achtersztag. Wyregulowano żagle, choć foka czeka jeszcze pewna modyfikacja. Prace nad nowym mieczem i bulbem zostały przełożone na okres wakacyjny. Pozdrawiam,Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Cześć, Łódka otrzymała dzisiaj sztag, a tak to wygląda na zdjęciach Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 7 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Cześć,Dzisiaj testowałem zmiany w łódce. Modyfikacje z ostatniego postu poprawiły zachowanie jachtu na wodzie. Po pierwszym pływaniu (za radą kolegi) maszt został przestawiony maksymalnie do tyłu i był to strzał w dziesiątkę. Zresztą pływanie w dwa jachty jest znacznie fajniejsze co pokazują zdjęcia. Więcej zdjęć na http://mksgwarek.blogspot.com/2017/06/dzisiaj-dwa-klubowe-laerki-65-popyway.html#morePozdrawiam,Łukasz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Tak trzymać !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Dzięki za mobilizacje. Jutro jak będzie pogoda znów, krótki trening Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Cześć, Dzisiejszy dzień, był dowodem na to, że jak siedzisz w pracy to wieje, a jak pojedziesz pływać bywa różnie. Popływałem prawie godzinę, ale szału nie było Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 11 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Cześć,Kolejne dwa dni zbierania doświadczeń na zawodach za mną.Trochę zdjęć z Blachowni:http://mksgwarek.blogspot.com/2017/06/b ... .html#morei finał NSS-650 standard:http://mksgwarek.blogspot.com/2017/06/f ... .html#moreZdjęcia mojej łódki, w trakcie treningu - bo w czasie zawodów nie ma na to czasu Pozdrawiam, Łukasz 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Świetna modelarnia lub miejsce do przechowywania modelui . Nie trzeba za każdym razem transportować modelu w aucie. Świetna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Myślę, że to po prostu hangar z "duńskimi korytami" lub jak kto woli "szufladami" w pobliżu zbiornika, na zawodach pozwolono skorzystać zawodnikom z miejscówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Mam nadzieję Andrzeju, że za rok Twój model też tam przenocuje. A tak na poważnie zbiornik i cała infrastruktura są tam super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Nie dementuję, na razie odnośnie tego co by tam ewentualnie stało , to tak wygląda. Mam nadzieję, że skończę formę jutro jeszcze przed wyjazdem na Mazury. Co się stało w pierwszym biegu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Szot foka zaczepił się o mocowanie i łódka stała się niesterowna. Nie chciała płynąć pod wiatr, a ja zamiast spokojnie się zastanowić pomyślałem, że to poważniejszy problem i się poddałem. Została mi nauka na resztę życia i fakt, że modelarstwo to sport, w którym decydują detale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Kiedyś, na MP nie doceniłem zmiany wyważenia szybowca przez statecznik (kryty japonem) który łyknął trochę wilgoci. Było mglisto, mżawkowo i atermika. Chyba w 6 kolejce model po strzale zamiast normalnie zaczać szybować, był lekko przeciągnięty i zabrakło kilku sekund do maksa. To starczyło tylko na IV miejsce. Stefan Jurczeniak wpadł mniej niż ja, a Staszek Kubit i z Czesiem Ziobro się dogrywali. Czasem tak niewiele brakuje. Takie życie. To wszystko wychodzi w praniu. Po to sa treningi, testy i w końcu zawody. I zawsze na koniec decydują detale. W następnym sezonie prawie wszystkie moje stateczniki były kryte mylarem, dużo cieńszym niż ten używany na żagle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Przed trzecim biegiem byłem pierwszy w hangarze i na wodzie. Dzięki temu wychwyciłem podobny defekt - nauka nie poszła w las Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Błądzenie zdarza się każdemu, ponowne błądzenie to już głupota. Wypastowalem kadłubek, jutro rano polivinyl i druga strona do zaformowania. Już myślę jak to będzie pływać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Na ostatnich zawodach, na łączeniu burty z pokładem zrobiło się małe pęknięcie. I tu przestroga dla Wszystkich. Byłem przekonany, że wylałem całą wodę, a reszta wyparuje sama. Jakie było moje zdziwienie, gdy po tygodniu z łódki dalej wypłynęła woda. Teraz kadłub suszy się na słońcu, a po kilku dniach trzeba to będzie skleić Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi