jetfan Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Potrzebuję rady, szukam srebrnej farby, najlepiej w aerozolu, do pomalowania mojego EDFa F-100. Konstrukcja styropianowa pokryta b. cienkim laminatem. Problem jest taki, że szukam farby dość wytrzymałej bo model nie ma podwozia i będzie lądować w trawie. Na razie mój typ to farby Humbrol ale może są inne tzn lepsze. Możecie coś doradzić pls? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Motip, nazywa się "felgenspray" malowałem nią kołpaki i zostało, więc pomalowałem TS 11 Iskra w wersji szybowcowej. Jest naprawdę wytrzymała na ścieranie, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Potwierdzam, Motip do felg jest ok. Ja używam tego: http://sklep.motip.pl/do-felg/1144-grand-prix-lakier-srebrny-do-felg-500ml.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 15 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Bardzo dziękuję za sugestie ale... czy to nie zeżre styropianu? Laminat jest naprawdę cienki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Motip niestety żre styropian, ale jest sposób, polakierować najpierw Sidolux-em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 15 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Sidolux znaczy Sadolin? Gdy szukam Sidolux to tylko płyny do czyszczenia podłóg się pokazują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Bardzo dziękuję za sugestie ale... czy to nie zeżre styropianu? Laminat jest naprawdę cienki... Jeśli przesiąknie przez laminat, to zeżre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 No właśnie to jest to, płyn do czyszczenia podłóg :-). Polakierowany tymże Sidoluxem kadłub uzyska warstwę która nie dopuści felgenspray-u do styropianu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi