Skocz do zawartości

Srebrna farba - którą wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję rady, szukam srebrnej farby, najlepiej w aerozolu, do pomalowania mojego EDFa F-100. Konstrukcja styropianowa pokryta b. cienkim laminatem. Problem jest taki, że szukam farby dość wytrzymałej bo model nie ma podwozia i będzie lądować w trawie. Na razie mój typ to farby Humbrol ale może są inne tzn lepsze. Możecie coś doradzić pls?

Opublikowano

Motip, nazywa się "felgenspray" malowałem nią kołpaki i zostało, więc pomalowałem TS 11 Iskra w wersji szybowcowej.

Jest naprawdę wytrzymała na ścieranie, polecam.

Opublikowano

Bardzo dziękuję za sugestie ale... czy to nie zeżre styropianu? Laminat jest naprawdę cienki...

Opublikowano

Sidolux znaczy Sadolin? Gdy szukam Sidolux to tylko płyny do czyszczenia podłóg się pokazują

Opublikowano

Bardzo dziękuję za sugestie ale... czy to nie zeżre styropianu? Laminat jest naprawdę cienki...

Jeśli przesiąknie przez laminat, to zeżre.

Opublikowano

No właśnie to jest to, płyn do czyszczenia podłóg :-). Polakierowany tymże Sidoluxem kadłub uzyska warstwę która nie dopuści felgenspray-u do styropianu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.