piotrb Opublikowano 22 Lutego 2017 Opublikowano 22 Lutego 2017 Witam W związku ze zmianą regulaminu i zwiększeniem rozpiętości modeli WWI postanowiłem zbudować coś większego. Decyzja padła na samolot Siemens-Schuckert R7 . W związku z dziwnym kształtem kadłuba Marek musiał się napracować ale myślę że było wartoJ Pianka wygląda tak Waga pianki wynosi 146g czyli nie jest źleJ A tak wygląda model złożony na szpilki przy moim wysłużonym Albatrosie Patrząc po forum to będzie już trzeci model WWI o powiększonej rozpiętości. Grzesiu buduje model o rozpiętości 1,4m, Mirek 1,2m a ja 1,3m. Mam nadzieje, że wszyscy „ulotnimy” swoje modele i spotkamy się na pierwszych zawodach w Bierutowie. 1
young Opublikowano 22 Lutego 2017 Opublikowano 22 Lutego 2017 Nie jestem esiarzem ale strasznie ciekawi mnie jak poleci ten model . Ciekawy pomysł czy się sprawdzi w tej wielkości.
mirolek Opublikowano 22 Lutego 2017 Opublikowano 22 Lutego 2017 Poleci i nie będzie skazany na porażkę na zawodach. Wreszcie niebo urozmaicą nowe projekty bo ostatnio latały tylko Pfalz-e, Albatrosy i Spad-y ms
piotrb Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Opublikowano 23 Lutego 2017 Poleci i nie będzie skazany na porażkę na zawodach. Wreszcie niebo urozmaicą nowe projekty bo ostatnio latały tylko Pfalz-e, Albatrosy i Spad-y ms Zgadzam się w 100%
piotrb Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Opublikowano 8 Marca 2017 Witam Kilka fotek z budowy Pianka w całości wygląda tak
piotrb Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Opublikowano 27 Marca 2017 Witam Na dzień dzisiejszy model wygląda tak A tu zdjęcie " wielkiej trójki " z zawodów w Bierutowie
piotrb Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Opublikowano 28 Marca 2017 Witam Model został oblatany. https://drive.google.com/file/d/0BxQjEpKLeKEQcnNIRlM1VV9MY1k/view?usp=sharing Z pakietem 1300 waży 680g i lata ok 6 minut na pełnym gazie. Pierwsze testy bojowe na zawodach w Dobroszycach:)
Grzechu RC Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 Super! To na następnych zawodach mam nadzieję zobaczyć wszystkie konstrukcje w jednej walce. Oj będzie ciasno!
Rekomendowane odpowiedzi