piotrb Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Witam W związku ze zmianą regulaminu i zwiększeniem rozpiętości modeli WWI postanowiłem zbudować coś większego. Decyzja padła na samolot Siemens-Schuckert R7 . W związku z dziwnym kształtem kadłuba Marek musiał się napracować ale myślę że było wartoJ Pianka wygląda tak Waga pianki wynosi 146g czyli nie jest źleJ A tak wygląda model złożony na szpilki przy moim wysłużonym Albatrosie Patrząc po forum to będzie już trzeci model WWI o powiększonej rozpiętości. Grzesiu buduje model o rozpiętości 1,4m, Mirek 1,2m a ja 1,3m. Mam nadzieje, że wszyscy „ulotnimy” swoje modele i spotkamy się na pierwszych zawodach w Bierutowie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
young Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Nie jestem esiarzem ale strasznie ciekawi mnie jak poleci ten model . Ciekawy pomysł czy się sprawdzi w tej wielkości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirolek Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Poleci i nie będzie skazany na porażkę na zawodach. Wreszcie niebo urozmaicą nowe projekty bo ostatnio latały tylko Pfalz-e, Albatrosy i Spad-y ms Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrb Posted February 23, 2017 Author Share Posted February 23, 2017 Poleci i nie będzie skazany na porażkę na zawodach. Wreszcie niebo urozmaicą nowe projekty bo ostatnio latały tylko Pfalz-e, Albatrosy i Spad-y ms Zgadzam się w 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrb Posted March 8, 2017 Author Share Posted March 8, 2017 Witam Kilka fotek z budowy Pianka w całości wygląda tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrb Posted March 27, 2017 Author Share Posted March 27, 2017 Witam Na dzień dzisiejszy model wygląda tak A tu zdjęcie " wielkiej trójki " z zawodów w Bierutowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrb Posted March 28, 2017 Author Share Posted March 28, 2017 Witam Model został oblatany. https://drive.google.com/file/d/0BxQjEpKLeKEQcnNIRlM1VV9MY1k/view?usp=sharing Z pakietem 1300 waży 680g i lata ok 6 minut na pełnym gazie. Pierwsze testy bojowe na zawodach w Dobroszycach:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzechu113 Posted March 29, 2017 Share Posted March 29, 2017 Super! To na następnych zawodach mam nadzieję zobaczyć wszystkie konstrukcje w jednej walce. Oj będzie ciasno! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts